City Events de București 18-24 mai 2018

Recomandările noastre pentru următoarea săptămână!

Festival: Cobra Fest revine cu o a doua ediție pe scenele din Fabrica și B52 pe 18-19 mai 2018. Cobra Fest este primul festival internațional de muzică post-rock, progressive rock, ambiental, instrumental music, stoner rock desfășurat în România, anul venind și cu un line-up mai diversificat: Lost in Kiev, Sofia Sarri, Trysth, BROND, Emphasis, John Malkovitch!, Orkid, 124C41+, Nameless Day Ritual, XIX  și alții.

FILM: Festival De Pessac À Bucarest, 21-24 mai

Cinema Elvire Popesco va găzdui în perioada 21-24 mai Festival De Pessac À Bucarest – o selecție a celor mai apreciate pelicule din cadrul Festival International du Film d'Histoire de Pessac. Cele 12 documentare prezentate abordează problematici de actualitate care generează o nouă perspectivă asupra receptării istoriei în rândul publicului. Invitat special: cineastul Pierre-Henri Deleau.

SPECTACOL: MultiVerse, Vineri, 18 mai, ora 20:00

Pe scena Apollo111 avem ocazia să asistăm la un eveniment inedit: MultiVerse - un performance de poezie experimentală. Printre invitați se numără: Emma Bennet, Anne-James Chaton, Robert G. Elekes, Eduard Escoffet, Douglas Kearney, Eugene Ostashevsky, OYIO feat. Paula Dunker. Evenimentul face parte din Festivalul Internațional de Poezie București, iar intrarea este liberă.

EXPOZIȚIE: One Night Gallery #5, Sâmbătă, 19 mai, 22:00-03:00

One Night Gallery și Samsung aduc la Teatrul Odeon, în premieră pentru România, o expoziție în toate dimensiunile tehnologiei: Love Raluca Băraru. Vizitatorii vor putea explora universul artistei printr-o experiență multisenzorială ce folosește realitatea virtuală, realitatea augmentată și videomapping-ul. Evenimentul face parte Romanian Design Week și Bucharest Technology Week.

CONCERT: Bobby McFerrin, Sâmbătă, 19 mai, ora 19:30

Bobby McFerrin ajunge sâmbătă la Sala Palatului pentru un concert extraordinar din cadrul turneu internațional „Circlesongs”. Câștigător a 10 premii Grammy, artistul a colaborat cu nume ca Chick Corea, Herbie Hancock, Joe Zawinul, Tony Williams sau Yo-Yo Ma și este unul dintre cei mai cunoscuți improvizatori și inovatori soliști din lume, renumit și ca dirijor de muzică clasică.