Mituri despre carne - mitul 3

In Occident se vehiculează din ce in ce mai mult faptul că bolile cardiace și diabetul de tip 2 ar fi cauzate de carne. Bolile de inimă nu au reprezentat o problemă până in secolul 20 iar diabetul de tip 2 nu era un pericol chiar până acum cîteva decenii. Aceste boli sunt NOI, dar carnea este totuși un aliment vechi. Oamenii consumă carne de milioane de ani. Să dai vina pe un aliment ancestral pentru apariția unor boli noi nu prea are sens.

Din fericire, avem două studii foarte mari și foarte elaborate care ne pot liniști pe noi aștia carnivori.

Intr-un studiu masiv din  2010, cercetatorii au extras date din 20 de studii care au inclus 1.218.380 de indivizi. Nu au găsit nicio legatură între consumul de carne roșie neprocesată și bolile de inimă și diabet. Totuși trebuie subliniat că studiile astea evidențiau cum carnea procesată crește riscul de imbolnăvire.

Din acest motiv, este foarte important să facem o distincție intre diferitele tipuri de carne.

Multiplele studii care au pus in evidență riscurile cărnii roșii nu au facut o diferență adecvată intre carnea procesată și carnea neprocesată.

Produsele procesate sunt cam nasoale și nu mă refer aici numai la carne.

Concluzie: nu carnea e inamicul, ci carnea procesată trebuie evitată pentru binele sănătății noastre.