Distracție, ateliere și voie bună de Ziua Copilului în Brașov

Ziua copilului, anul acesta o să fie sărbătorită prin multe activități, ateliere creative și distracție pentru cei mici și nu numai. Dacă nu ai hotărât unde vrei să îi duci pe copii, venim noi în ajutorul tău, cu o listă cu ce se întâmplă în weekendul 1-3 iunie 2018 prin Brașov. 

1. 1 Iunie, la Castelul Bran, Teatru de păpuşi cu tematică medievală, jocuri interactive și ateliere de jucării din lemn!

Teatru de păpuşi cu tematică medievală, jocuri interactive, cavaleri care îi învaţă pe copii să mânuiască arma sunt câteva dintre activităţile pregătite de Ziua Castelului Bran, care are loc pe 1 iunie.

Copiii vor fi primiţi în ziua de 1 iunie, de dimineaţă de la ora 9.00 şi până seara, la ora 18.00, în regim de gratuitate.

Cei mici vor primi câte un cadou şi vor fi organizate mai multe jocuri interactive pentru ei: ateliere unde pot realiza jucării din lemn, păpuşi tradiţionale şi obiecte din ceramică, zona medievală unde cavaleri şi domniţe îi învaţă pe cei mici să mânuiască arme şi armuri pe măsura lor, dar şi să tragă cu arcul la ţintă.

Noutatea din acest an o constituie prezenţa a doi cai foarte blânzi, care deja se ocupă de terapia pentru copii, şi cu care cei mai curajoşi vor fiplimbaţi prin Parcul Regal.

Nu vor lipsi piesele de tearu de păpuşi cu tematică medievală, dar nici actorii Teatrului ”Strada” din Braşov. Anul acesta, au pregătit ”Scufiţa Roşie”, cu începere de la ora 13.00, în Parcul Regal, la poalele Castelului Bran.

Odată cu petrecerea de 1 iunie va fi lansată cartea ”Castelul cu poveşti”, ce reprezintă materializarea primei ediţii a Concursului naţional de literatură pentru copii şi adolescenţi, în prezenţa membrilor juriului şi a premianţilor.

De asemenea, continuă epopeea redescoperirii poveştilor scrise de Regina Maria. Astfel, în timp ce elevii Liceului de Artă ”Dinu Lipatti” din Piteşti vor expune lucrările de pictură inspirate din ”Cartea minunată a părintelui Simion”, elevii Liceului de Artă ”Regina Maria” din Alba Iulia vor participa la lansarea cărţii ”Ciobanul şidomniţa”, pentru care au realizat ilustraţiile prezentate vizitatorilor, într-o expoziţie-concurs realizată la Castelul Bran, în anul 2017.

Şi la restaurantul Casa de ceai din Bran au loc pregătiri speciale pentru copii prin conceperea unui meniu dedicat celor mici, la reşedinţa preferată a Reginei Maria.

Accesul copiilor este gratuit pe toată durata zilei de 1 iunie.


2. De Ziua Copilului, dinozaurii vă pregătesc ceva special! 

Începând cu data de 1 Iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Dino Parc Râșnov va găzdui cea mai mare colecție privată de jucării vechi și extrem de rare, unele dintre acestea având o vechime de peste 100 de ani.

Expoziția cuprinde piese diverse, multe dintre acestea fiind produse la sfârșit de secol XIX – început de secol XX. Printre producătorii acestor jucării se numără branduri de renume, înființate la începutul secolului XIX, cum ar fi fabricile de origine germană Schuco și Lehmann. În cadrul expoziției sunt prezente piese fabricate în Statele Unite, Europa, Japonia și India, dar și o mare parte de origine românească.

Pe lângă jucăriile clasice, colecția mai cuprinde și căluți, trotinete din lemn și triciclete, iar de remarcat este un cărucior pentru gemeni, extrem de rar, produs la Viena.

3. Festivalul copilăriei la Superland

Regatul distracției îmbracă haine de sărbătoare pentru a celebra magica COPILĂRIE cu zâmbete colorate. Ștrengarul Cavaler ți-a creionat FESTIVALUL COPILĂRIEI în perioada 1-3 iunie.

3 zile SUPER jucăușe, cu facepainting pentru ca tu să poți deveni fața oricărui personaj dorit, cu supramarionete desprinse din poveștile cu zâne și personaje pe picioroange desprinse din desenele animate pentru ca TU, copile să ai parte de o zi cu SUPER amintiri!

Micuța FIFI ți-a pregătit un SUPER campionat de joacă și a invitat-o și pe frumoasa Albă ca Zăpada cu cei 7 pitici, pentru că în regatul distracției visele ating pragul realității.

SUPER vești:
*pe 1 iunie cumperi minim 100 de puncte de joacă în Superland și Cavalerul îți face CADOU încă 50 de puncte! Punctele le poți utiliza în perioada 1-3 iunie pentru atracțiile din Superland.
*te facem vedetă!!! Asta dacă până pe 25 mai te înscrii la concursul de talente mini SUPERstars, moderat tot de micuța FIFI. Premiile și faima, cu siguranță îți vor aduce multe zâmbete.
Detalii înscrieri aici: https://bit.ly/2KBaEZE

PROGRAM FESTIVALUL COPILĂRIEI

[1 IUNIE]
11:00 - 15:00 Facepainting - Superland parter & SummerLand
12:00 - 14:00 Twins Princess - Intrare Superland
14:00 - 18:00 Baloane modelate - Superland parter & SummerLand
14:00 - 16:00 Albă ca Zăpada și cei 7 pitici - SummerLand
13:00 - 14:00 Meduzele - Grădina de vară
16:00 - 18:00 Campionatul de joacă prin joc cu Micuța FiFi, Albă ca Zăpada și cei 7 pitici- Boutique Shopping Center
12:00 - 20:00 Micuța FiFi Superland

[2 IUNIE]
10:00 - 16:00 Facepainting - Boutique Shopping Center
10:00 - 16:00 Baloane modelate- Boutique Shopping Center
12:00 - 13:00 Spectacol baloane uriașe de săpun - SummerLand
12:00 - 13:00 Bombonica - Superland etaj
14:00 - 15:00 Lady with statue - Superland etaj
14:30 - 15:00 Mascote desprinse din povești pe picioroange - Intrare Superland
15:00 - 18:00
Concurs Mini SUPERstars - scenă etajul 1 Superland
Micuța Fifi va modera mult așteptata ceremonie de numire a cavalerului
Festivitate premiere Concurs Mini SUPERstars
18:00 - 18:45 Concert Iuliana Beregoi - scenă etajul 1 Superland
19:00 - 19:30 Sesiune Autografe Iuliana Beregoi
19:00 - 20:00 Supramarionete #depoveste vor colora grădina de vară
[3 IUNIE]
Liber la #SUPERdistractie și utima zi în care poți cheltui punctele BONUS din 1 iunie!

4. Duminică, 3 iunie 2018, ora 16.30, Coresi Shopping Resort

Spectacolul pentru copii COCOŞELUL NEASCULTĂTOR de Ion Lucian

Cu: Irina Iftene (debut), Sonia Hazarian, Anca Panait, Marcel Zănescu, Cristian Dicu, Meda Enăcache, Mihaela Pop
Regia: Constantin Ungureanu
Intrarea liberă!

5. Cupa 1 IUNIE patinaj viteza, Parcul Tractorul

ASC Corona Brașov, organizează concursul de patinaj pe role “Cupa 1 IUNIE” pentru copii AMATORI cu vârsta între 6 și 12 ani, vineri 1 Iunie ora 10 pe pista de role din Parcul Tractorul.

Cei clasați pe primele 3 locuri la fiecare categorie primesc cadouri, diplome și sunt invitați să facă parte din echipa de Patinaj Viteză a clubului Asc Corona Brașov , echipa care câștigă peste 80 medalii naționale și internaționale

6. Sărbătorim Ziua Copilului împreună cu prietenii din #Comunitate! Vino la #CentrulComercialAuchanBrasovVest să descoperi evenimentele destinate întregii familii!

Vineri, 1 iunie
10:00 - 11:00 Hai să îi cunoști pe tinerii talentați de la Liceul ”Andrei Mureșanu” care ți-au pregătit un spectacol de cântece și poezii!
11:00 - 12:00 Trupa de teatru ”Piticii H” te invită la un spectacol de cântece și jocuri pentru copii!
12:00 - 13:00 Muzică și dansuri pentru cei mici! Vino să dansezi cu noi!

7.  Hai să ne jucăm! La Crucea Roșie Brașov pe 1-3 iunie

Surprize frumoase în cadrul evenimentului CUPA PRIMĂVERII 2018, organizat de CLUBUL SPORTIV ECVESTRU 163 PLOPI ȘI FEDERAȚIA ECVESTRA ROMÂNĂ ce va avea loc la BAZA HIPICĂ PREJMER,
Voluntarii Crucii Roșii Brașov vă invită la joacă!

În perioada 31 mai - 3 iunie, între orele 11 și 15 vom desfășura ateliere de creație și ateliere de prim ajutor pentru copii, totul în joacă. Vom învața să pansăm o păpușă, să o consultăm; Vom desena cu cretă colorată; Vom petrece momente frumoase cu jocuri puzzle.

Vă rugăm să rețineți:

TOATE ATELIERELE SUNT GRATUITE;
NU EXISTĂ LIMITĂ DE VÂRSTĂ;
NU EXISTĂ LIMITĂ în ceea ce privește numarul participanților.

SCOPUL PRINCIPAL ESTE DISTRACȚIA ȘI PETRECEREA TIMPULUI ÎNTR-UN MOD PLĂCUT PENTRU TOȚI COPIII CE VIZITEAZĂ EVENIMENTUL SPORTIV

VOM FI UȘOR DE IDENTIFICAT, CORTURILE NOASTRE SUNT UȘOR DE RECUNOSCUT!

 

8.  Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii la Teatrul Arlechino Braşov 1-3 iunie

Teatrul pentru Copii Arlechino Braşov are bucuria de a vă invita la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "ARLECHINO - CARAVANA POVEŞTILOR", care va avea loc în perioada 28 mai - 3 iunie 2018. 

9. Trăiește aventurile copilăriei! la Coresi
Vino la #Coresi să trăiești aventurile copilăriei și să sărbătorești weekendul 1 – 3 iunie printr-o serie de evenimente destinate întregii familii!

PROGRAM: 

Vineri, 1 iunie
▫11:00 - 11:30 Inspectoratul de Poliție Județean te invită să descoperi o expoziție fascinantă de echipamente de intervenție. (Piața cu Copaci)
▫11:30 - 15:00 Ateliere de desene susținut de Muzeul Județean de Istorie (Sezatoare)
▫12:00 - 16:00 Împreună cu personajele preferate descoperim jocurile copilăriei de mult uitate! Ne vedem la locul de joacă exterior! ;) (Loc de joacă exterior)
12:00 - 16:00 - Dresură de câini- demonstrație ( zona teraselor exterioare)
▫13:00 - 14:00 #Cercetașii ți-au pregătit un super concert de talente la scena #Coresi! Vino să le descoperi! ( Piața cu Copaci)
▫12:00 - 16:00 Copiii adoră face painting-ul! Ești curios să afli în ce te vom transforma vinerea aceasta? (Loc de joacă)
▫14:00 - 15:00 Gustări sănătoase pentru copii (Șezătoare)
15:00 - 17:00 Workshop creativ alături de Odaia de Picturi
▫14:00 - 16:00 Mimii #Coresi te surprind, împărțind bucurie pe culoarele centrului comercial!
15:15 - 15:30 - Majoretele Râșnov ne vor prezenta un super spectacol la scena #Coresi!
15:30 - 16:00 - Demonstrație. Fotbal Celta Brasov - Basket Hoops Brasov
10:00 - 22:00 Ziua Porților Deschise la Radio Coresi! ( Radio Coresi)
Trăiește la maximum aventurile copilăriei și hai să ne distrăm cu tiroliana! ( Zona teraselor din food court)
▫16:00- 17:00 #VioDance te invită la dans! Hai și tu la Coresi!
▫17:00 - 18:00 Pregătit pentru un super show de magie? Află care sunt secretele din spatele magiilor alături de Magicianul #Augustin

Sâmbătă, 2 iunie

Trăiește la maxim aventurile copilăriei și hai să ne distrăm cu tiroliana! ( Zona teraselor din food court)
▫12:00 – 16:00 Copiii adoră face painting-ul! Ești curios să afli în ce te vom transforma sambata aceasta? (Loc de joacă)
▫12:00 – 16:00 Împreună cu personajele preferate descoperim jocurile copilăriei de mult uitate! Ne vedem la locul de joacă exterior! ;) (Loc de joacă exterior)
13:00 - 16:00 Jandarmeria Brasov ne prezinta o demonstrație de arte martiale ( Zona teraselor exterioare)
▫14:00 – 16:00 Mimii #Coresi te surprind, împărțind bucurie pe culoarele centrului comercial!
▫14:00 – 18:00 Stefan si Nora te așteaptă cu o emisie live chiar din Piata cu Copaci!
▫14:30- 15:30 Pregătește-te de un super concert susținut de Palatul Copiilor! ( Piața cu Copaci)
▫15:30 –16:00 Pasionat de breakdance? Trupa #AnturajDanceCenterCodlea vine cu un spectacol de dans la scena #Coresi.
▫16:00 – 16:30 Pasionat de breakdance? Trupa #MuzaDance vine cu un spectacol de dans la scena #Coresi.
▫16:30 – 17:00 Trupa de dans #Alegria ți-a pregătit un show deosebit! Hai și tu să dansezi cu noi! (Piața cu Copaci)
▫17:00 – 18:00 Prima femeie magician balerină vine la Coresi! Stefania Banică te invită la un show de magie pentru prichindei!

Duminică, 3 iunie
Arată-ne cât de bine știi să lansezi un zmeu și participă la #ConcursulDeZmeie din parcarea Coresi!
12:00 – 16:00 Copiii adoră face painting-ul! Ești curios să afli în ce te vom transforma vinerea aceasta? (Loc de joacă)
13:00 - 16:00 - Demonstrație Jandarmerie
11:30 – 12:30 #HappyTeatru te așteaptă cu o piesă de teatru pentru copii. Vino să descoperi aventurile personajelor preferate!
15:30 – 16:30 #VentrilocShow cu Crina Zvaboda!
14:00 - 15:00 - Super spectacol pentru copii!
16:30 – 17:30 Opera Brasov te invită la un spectacol pentru copii- Cocoșelul neascultător!Vino să descoperi aventura copilăriei alături de personajele preferate! (Piata cu Copaci)
17:30 – 18:30 Pregătit pentru miscare? Este timpul pentru Ora de Zumba pentru copii! Hai și tu să participi!
18:30 – 20:30 Spectacol caritabil #Zumba pentru copii


10. Ziua Copilului la Zao Planet

Vino la cel mai mare eveniment dedicat copiilor, am pregatit un spectacol de neuitat: animatori, clovn, magician, concursuri cu premii si multe alte surprize. Va asteptam vineri 1 Iunie 2018, incepand cu ora 11:00 la Zao Planet.

11. PETRECERE ÎN GRĂDINĂ 1-3 iunie la Speedy Green, Calea Feldioarei 121B

1 Iunie este un pretext bun de a petrece în familie! Noi îți dăm 3 motive să ne vizitezi: 3 zile de povești într-un loc de poveste.

În fiecare zi prietenii noștri, voluntarii de la Crucea Roșie Brașov, vor pregăti activități creative și recreative pentru copii indiferent de vârstă. Zilnic, între orele 11 și 17, copiii vor putea lua parte la ateliere de pictat, de modelat, de plantat, de decorat sau teatru de păpuși....și se prea poate ca micuții să nu știe să acorde primul ajutor unei păpuși așa că ne vom juca și așa.

Ce vei mai putea face dacă vii la petrecerea noastră:

- Să-ți umpli sufletul de culoare cu locul frumos amenajat cu plante ornamentale sau cu aranjamentele special făcute pentru voi aici în magazinul nostru cu lucruri faine de luat acasă;
- Să te bucuri de o cafea sau un ceai pe acorduri muzicale...pentru că ceaiul invită la poveste garantat %
- O expoziție de pictură;
- Ceva ușor și proaspăt preparat de păpat și de băut...dar fără mici și bere;
- Peste 100 de specialități de ceai și de cafea perfecte de luat acasă.

Așa-i că sună interesant?
Aproape de oraș dar departe de forfota cotidiană , într-o ținută lejeră, îți poți petrece câteva momente frumoase alături de copilul tău.

Este un prim eveniment așadar opinia voastră este importantă pentru noi, misiunea noastră este de a crea o atmosferă plăcută și relaxată, chiar la noi în grădină

De reținut:

  • toate atelierele susținute de Crucea Roșie Brașov sunt GRATUITE!
  • fără rezervare și programare!
  • accesul la petrecere GRATUIT!
  • să ai baterie la telefon pentru a face suficiente fotografii....vom amenaja un loc special pentru asta

Pentru detalii:
0738 758 990...va răspunde Gabi

12. Avioane de hartie 2018 la Lacul Noua!

Vă așteptăm să veniți cu întreaga familie DUMINICĂ 03 IUNIE, la Lacul Noua, începând cu orele 12:00. Vă puteți dovedi îndemânarea și construi cel mai bun avion de hârtie.  Vom organiza concursuri, vom servi mâncare bună, ne vom veseli și strânge donații pentru ajutorarea lui NaTi. Tânăra suferă de o formă rară de cancer și cu ajutorul vostru îi putem oferi o șansa.

13. Bucuria copilariei la Subway Republicii

Sărbătorim Ziua Copilului cum se cuvine! Haide la Subway Republicii pe 1 iunie, între orele 11 si 15, să sărbătorești cu noi. Te așteptăm cu face painting gratuit, baloane și multe alte suprize!
Pentru că este o zi speciala, sucul și cookie-urile sunt din partea noastră, toata ziua

14. Împrietenește-te cu magicul medic dentist la castelul Elsei!

Elsa vă așteaptă vineri, 1 iunie, în camera magică de joacă din castelul ei (strada Str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 54 Brasov), unde are de gând să vă învețe o groooooaaaaaază de lucruri interesante despre dințișorii tăi și despre cum poți să-i îngrijești cât mai bine!

Vino și află:
- Cum poți ține departe cariile rele cu ajutorul periajului magic
- Ce conține trusa magică de consultație a medicului dentist
- Care sunt instrumentele magice ale medicului dentist
- Cum e să stai în scaunul fermecat al medicului dentist
- Cum decurge o consultație a medicului dentist

În plus, Elsa e dornică să se joace împreună cu tine în camera special amenajată:
- Picturi pe față
- Jocuri: guma cu frișcă, mumia „igienică”, statui muzicale, ghicește animalul, micii detectivi, etc.
- Lucru manual
Și nu în ultimul rând.... muuuulteeee PREEEEMIIIIIIII!

Acestea fiind spuse ia-ți părinții de mână, că doar e ziua ta, și vino la joacă!

Atenție părinți! Evenimentul este GRATUIT! Clinica Dentexpert Magic Brașov nu percepe nici un cost suplimentar pentru copiii veniți la eveniment. Copiii sunt așteptați la joacă începând cu ora 11:00.

Fiecare copil poate participa la un moment educativ susținut de staff-ul Dentexpert Magic Brașov, unde poate învăța cum trebuie să se perieze corect, cum decurge un consult, ce conține trusa pentru consultație, etc.

ATELIERE:

1. 1 Iunie Pictura Linguri la Atelier de creatie artistica by Corina Baroianu (strada Dobrogra nr 9)

De 1 Iunie mânuțele iscusite ale copiilor au ocazia de a picta o diversitate de modele pe linguri de lemn :). Unde? : pe Dobrogea nr. 9 Cand? : de la 10h00 la 11h30 Taxa de participare:35lei Pentru inscrieri rog mesaj pe pagina atelierului sau la tel. :0770810642 Va aștept cu drag:)!

2. Atelier de colorat și origami caritabil: Ghiozdănelul Călător la Casa Junilor pe 1 iunie

Ne-am gândit ca în programul nostru de ateliere educative să includem workshop-uri în familie, prin care, cu sprijinul dumneavoastră, să ne alăturăm unor cauze umanitare.

De 1 iunie toți copiii primesc daruri, însă undeva, într-un sat sau altul din Țara Făgărașului, există copii pentru care ghiozdanul atât de necesar pentru a merge la școală este doar un vis frumos.

Participați la atelierul nostru, pentru a susține proiectul Ghiozdănelul Călător! Proiectul are scopul de a strânge fonduri pentru ca la toamnă 35 de copii din zona rurală să poată merge la școală cu un ghiozdănel echipat complet.

Așadar, copii, părinți, bunici vă invităm ca de Ziua copilului, să facem împreună un dar simbolic pentru alți copii aflați în nevoie, petrecând împreună câteva ore relaxante, colorând mandale și ilustrații din cartea „Basme din Șcheii Brașovului și de pe alte Plaiuri Ardelene" sau împăturind hârtie prin tehnica origami.

Școala ar trebui să aibă întâietate într-o țară civilizată. Acolo unde sistemul dă greș, apar oameni inimoși cu vise mărețe, așa cum este Ana Borca din Făgăraș, inițiatoarea proiectului „Ghiozdănelul Călător", care ne va fi alături la acest eveniment.

Care sunt beneficiile acestor activități?
Ne relaxăm, ne dezvoltăm capacitățile de coordonare a ochilor cu mâinile, abilitățile de concentrare, lucruri care ne sunt necesare la orice vârstă, iar cel mai important, facem un bine.

Participarea la atelier se face în baza unei donații minime recomandate, de 10 lei.

3. Lumea minunata a apei - Atelier de invatare integrata la ORA0
Bun găsit la o nouă serie de ateliere de Dezvoltare personală prin Joc!

Începând din 30 mai dăm startul atelierelor de învățare integrată ”Apă, Aer și Pământ”, în cadrul cărora:

Vom experimenta și vom învăța cum să abordăm științific orice curiozitate;
Vom construi, exersându-ne creativitatea și îndemânarea;
Vom învăța să comunicăm și să lucrăm eficient în echipă;

Detalii despre conținutul atelierelor și înscrieri AICI 

4. Gustări sănătoase pentru copii - Carrefour Brașov de 1 Iunie 2018

Vă doriți o zi specială pentru copiii voștri? Atunci vă așteptăm pe 1 Iunie la Carrefour Romania între orele 10:30-14:30, unde Marry Poppins va prepara gustări sănătoase împreună cu copiii, o experiență pe care ei nu o vor uita!

Pentru mai multe detalii, Marry vă stă cu drag la dispoziție - 0729 949 514

5. Gustări sănătoase pentru copii - 1 Iunie la Coresi

Vă așteptăm pe 1 Iunie la Coresi Shopping Resort, între orele 14:00-15:00, unde Loredana-Maria Plumb va prepara gustări sănătoase împreună cu copiii, o experiență pe care ei nu o vor uita!

Pentru mai multe detalii, Loredana vă stă cu drag la dispoziție - 0724 337 483