Balcanul | În vizite gastronomice (VIII) Kiskőrössy Halászcsárda

Cum îmi place să mă bucur de mai tot ce e bun de mâncare, atât la noi, cât și peste hotare, iată că la popasul unui drum mai lung am ales să mănânc o supă de pește realmente fantastică în Szeged, Ungaria, la restaurantul dedicat peștelui mai ales din Tisza, Kiskőrössy Halászcsárda.Terasa e încadrată de câțiva arbori gigantici care, pe lângă umbră, asigură, cred eu, și malul în momentul când primăvara acesta este inundat și da, terasa nu este tot timpul anului aici din acest motiv, purtând caracterul sezonalității.


Stând pe terasă, cu hota bucătăriei huruind undeva departe de mese, râul susurând mai jos un pic, am avut senzația că sunt pe un vapor.


Din meniul scurt, pe care l-am deschis doar pentru voi, am ales desigur o supă (în stilul unei supe gulyas) de pește mix, crap și somn.


Servirea a fost amabilă și nu a durat mult, iar supa a fost s e n z a ț i o n a l ă !Pe lângă bucățile de pește, alese de la burtă, căci acolo e peștele mai gras și lasă gustul bun în supă, am găsit plăcut surprins folosirea icrelor și a lapților, ce mai... o nebunie bogată de asemenea în paprika un pic iute, usturoi și mult mult pește.


Cu uimire am constatat porțiile monstruoase de fel principal din pește pane sau parisian, care tronau generos în farfuriile altor meseni de pe terasă.


Meniul este scurt, accentul este aruncat pe pește, iar terasa liniștită.


Caracterul local, peștele prins din râul pe care îl admiri de pe terasă și mai toată organizarea de la Kiskőrössy Halászcsárda iau 10 pe linie de la mine din toate punctele de vedere, întotdeauna mi-a plăcut aici.


Sio,
Balcanul