5 TO DO în București 1-7 iunie 2018 de Horia Ghibuţiu

Ce recomandări are Horia pentru noi în următoarea perioadă? Multe și toate faine!

1. Vineri, 1 iunie, ora 20.00: Apolodor, la Unteatru

– Cum se numea? – Apolodor.– Şi ce făcea? – Cânta la cor. Iar restul ne povestește, așa cum doar ea știe, Ada Milea, inconfundabila cântăreață. Cu mic, cu mare, haide la Unteatru!

2. Sâmbătă, 2 iunie, ora 12.00: Lansare Etnogeneză și țuică de Vintilă Mihăilescu, Romexpo

Cel mai cunoscut antropolog român ne așteaptă la Bookfest cu teme de meditație: Principiul gospodăriei, Ce ne mână pe noi în luptă? Sentimentul românesc al prispei. O feerie de primăvară șamd.

3. Sâmbătă, 2 iunie, ora 14.30: Lansare Un om care scrie. Jurnal, 2011–2017, de Mircea Cărtărescu, Romexpo

Pentru mine e cel mai așteptat eveniment de la Boookfest. Am început cartea, lectura avansează greu, nu e vina ei, ci a mea, pentru că ziua se încăpățânează să aibă doar 24 de ore.

4. Duminică, 3 iunie, ora 20.00: Șarpele în iarbă, la Bulandra

Thriller-ul lui Alan Ayckbourn (tradus de Bianca Oana) prinde viață pe scenă grație unui terțet feminin doldora de talent: Ioana Abur, Anca Androne și Iulia Lumânare. Must see!

5. Joi, 7 iunie, ora 20.00: Viforul, la TNB

„Viforul” lui Dabija aduce un suflu de aer proaspăt care spulberă prejudecățile unui neam învățat să ia de bune niște vechituri și să le trateze ca pe icoane. Și, vorba lui Marius Manole, scapă istoria pe jos.

 

Cine e Horia Ghibuţiu?

Freelance journalist, horiaghibutiu.ro (în acte, Horea Adrian Ghibuţiu) s-a născut la Praga, în 1969; avea să fie adus în ţară la şase săptămâni de la naştere şi lăsat să crească aici. E ziarist din 1990, a lucrat de la presa cotidiană („Tineretul liber”, „Evenimentul zilei”, „ProSport”, „Adevărul”) până la ghiduri TV („TV mania”) şi reviste lucioase („Viva!”).

Horia Ghibuțiu e producătorul emisiunii matinale de la Rock FM. Îl puteți auzi râzând pe fundal, de luni până vineri. Ascultă! Morning Glory, cu Razvan Exarhu de la 7 la 10 de luni până vineri pe ROCK FM.

Intră pe pagina de Facebook@horiaghibutiu.ro, unde jurnalistul realizează zilnic cronica drumului său spre serviciu, sub genericul #ÎnTimpCeTuDormeai.