Rețeta Săptămânii: Burger de casă

Chiar dacă America este considerată patria hamburgerului, se pare că moda chiftelelor în chiflă ar fi pornit de la imigranţii germani din Hamburg care au ajuns in SUA în secolul al XIX-lea şi au început să vândă bucăţile imense din carne de vită.  Burgerul modern, aşa cum îl ştim astăzi, ar fi fost inventat în statul Wisconsin. În 1885, Charles Nagreen a început să vândă la târguri locale chiftelele clasice sub formă de sendvişuri numite hamburgeri. În timp, burgerul a devenit tot mai complex, cu tot mai multe ingrediente şi sosuri.

Burger cu carne de vită

Ingrediente: 500 gr carne de vită tocată, 2 ouă,  1 vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu,  1 ceapă tocată mărunt,  3 căţei de usturoi pisaţi, sare, piper,  2 linguriţe cu amestec de mărar, oregano, cimbru, boia de ardei, chifle cu susan,  caşcaval felii,  salata verde,  felii de roşii.

 Mod de preparare: 

Carnea de vită se amestecă bine cu ceapa, ouăle, bicarbonatul, usturoiul, sarea, piperul şi mixul de ierburi aromatice. Compoziţia se lasă să se odihnească un sfert de oră şi apoi formăm chiftele şi le punem într-o tavă pe hârtie de copt. Băgăm tava la cuptor, la 200 grade, timp de 15 minute, dar burgerii pot fi făcuţi şi la grătar sau prăjiţi în foarte puţin ulei. Se pune câte o bucată de carne în chiflă, adăugaţi feliile de caşcaval, roşiile şi salata. Puteţi să adăugaţi şi un sos, ketchup  sau muştar, după preferinţă. Se savurează calzi. Poftă bună!