Ce ne place - Ce nu ne place

GALAȚI | LIKE

 

  1. Consumatorii de sport din Galați și le-au dorit primele în top, campioane naționale, dar trebuie să găsim mereu partea plină a paharului. Echipele masculine de volei Arcada și de futsal United sunt vicecampioane la finele sezonului 2017-2018 și este destul de bine. Așteptăm vicecampioni și în alte domenii, abia atunci vom deveni mai pretențioși în privința formațiilor menționate. Bravo!

 

  1. Noua intrare dinspre Brăila, mă refer la intersecția drumului principal cu ruta care duce spre supermarketurile din zonă, a împlinit câteva luni și se păstrează în condiții foarte bune. Dar nu din acest motiv o pomenesc la gazetă, ci pentru că începe să arate a intrare într-un municipiu european. Doar începe, subliniez, doarece mai sunt destule probleme de soluționat în acel colț al Galațiului.

 

  1. În fața frumuseții, te faci mic și nu știi decât să admiri cu toate papilele. O gălățeancă de 23 de ani, Andreea Sînziana Sîrghi, a fost desemnată a patra cea mai frumoasă femeie din lume. S-a întâmplat la un concurs mondial de beauty și, văzând fotografiile, mi-e greu să cred că departajarea s-a făcut la întrebările de cultură generală. Le-a bătut a noastră de falimentează mii de saloane de înfrumusețare...

 

BRĂILA | LIKE

 

  1. Aplaud apariția primului spital privat din municipiu, unitatea spitalicească fiind axată pe prevenție și recuperare. Rezerve noi, aparatură medicală performantă, piscină, spitalizare de zi pentru oncologie, recuperare respiratorie şi, premieră pentru sud-estul țării, o secţie de geriatrie – iată dotările acestui spital de care Brăila, Galațiul și Focșaniul avea nevoie.

 

FOCȘANI | LIKE

 

  1. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul municipalității focșănene a demarat o campanie de eliminare a cablurilor rupte de pe stâlpii din oraș. Sunt curățate astfel toate cablurile ieșite din funcțiune și care îngreunează stâlpii, acestea reprezentând, pe lângă tabloul absurd care nu mai are nevoie de nicio recenzie, un real pericol pentru oameni și animale.

 

 

GALAȚI | DISLIKE

 

  1. E inestetică faza cu sechestrul de la Primăria Galați, peste douăzeci de autoturisme ale municipalității, printre care și cele care plimbă primarul și city-managerul, fiind utilizate doar cu acordul unui executor judecătoresc. S-a ajuns în această situație din cauza unei datorii a Primăriei față de proprietarul fostului său sediu. Chiar aici s-a ajuns, nu mai pot fi plătite nici datoriile curente? L

 

  1. Doi conducători ai societății de transport local Transurb și-au dat demisia în ultimele patru luni, existând pe piață varianta ca autobuzele, tramvaiele și troleibuzele să rămână multă vreme în parcul unității. Scandalul dintre Transurb și municipalitate este alimentat însă de râca dintre filialele gălățene ale partidelor care conduc în alianță Guvernul. Le-aș recomanda ambelor tabere să meargă pe jos dintr-o parte în cealaltă a orașului, poate astfel se vor calma.

 

  1. „Borduriada” de pe bulevardul Brăilei n-a fost gustată de contribuabili, pe Facebook fiind subiect-vedetă. Pe de altă parte, dinspre Primărie se spune că altă variantă decât înlocuirea bordurilor n-a existat, multe dintre ele fiind crăpate, avariate. OK, înseamnă că n-au fost „plantate” corespunzător data trecută. Sau n-au fost „udate” cum trebuie?

 

BRĂILA | DISLIKE

 

  1. „Fenomenul Brăila”, adică o seamă de practici revoltătoare ale unor profesori din orașul menționat, s-a extins în alte județe ale României. Despre ce este vorba? Cadrele didactice din unele școli brăilene, Inspectoratul Școlar nefiind străin, se pare, de acest fenomen, le spuneau părinților elevilor care aveau note mici să nu se încrie la examenul de evaluare pentru a nu scădea media pe școală. Urât! L

 

FOCȘANI | DISLIKE

 

  1. În anul 2011, Primăria Focșani inaugura centrul civic după lucrări susținute cu fonduri europene de aproximativ nouă milioane de euro. Se spera atunci în dezvoltarea zonei, în crearea de noi locuri de muncă, dar spațiile au rămas închise, oamenii de afaceri nefiind interesați să le închirieze. Banii comunitari, iată, au fost risipiți. De ce?

 

Dan Moțoc