Recenzie pe bune | Osteria Bella Toscana

Osteria Bella Toscana: Departe de adevăr

Până de curând, spațiul în care funcționează acum Osteria Bella Toscana (Clucerului) fusese ocupat cu o cârciumă faimoasă în special pentru rața pe varză. Și fiindcă tot am avut drum prin zonă, am intrat pentru un prânz pe fugă.

Interior aerisit și decorat simpatic, chiar dacă puțin cam kitsch, cu o boxă uriașă, televizoare cu diagonală mare și sticle de vin goale pe rafturi. Fiind singurul client (era încă devreme chiar și pentru cei grabiți cu prânzul), n-a trebuit să aștept mult mâncarea.

Caprese la aperitiv, decent dar nimic special, cu roșii și mozzarella de supermarket. Îmi era deja clar că nu voi putea avea cine știe ce pretenții gourmet de la alte feluri de mâncare. La sugestia ospătăriței, am luat la felul principal coastele de porc la grătar. Vin coastele, porția nu este nici prea mare și nici prea inspirat prezentată, criteriile estetice par să nu fie o prioritate aici.

În fine, nu fac nazuri, mi s-a mai întîmplat să mănânc feluri grozave, dar care nu arătau deloc apetisant. Nu a fost cazul acum – mâncabil și atât. A nu se înțelege greșit, totul a fost decent, fără probleme, dar departe de ceea ce înseamnă bucătărie italiană tradițională, așa cum e prezentată cea a locului, ca să nu amintesc de pretențiile zonei.

Până la urmă, cea mai bună chestie din acel prânz a fost berea (Moretti alla Siciliana). Șocul vine când întreb un alt chelner dacă localul are vreo legătură cu Osteria Bella Toscana din Centrul Vechi iar el spune că nu, în ciuda faptului că pagina web și contul FB spun contrariul.

Osteria Bella Toscana se află pe strada Clucerului la numărul 86, la câteva sute de metri de Arcul de Triumf.

Recomand doar dacă sunteți atât de grăbiți încât să nu conteze dacă mâncarea își merită banii sau nu. Servicii nu rele, prețuri medii.   

Restaurante București

Zile și Nopți a realizat recenzia sub anonimat și a achitat integral nota de plată.