Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

SFR 9

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii SFR 9 Share SFR 9


GALA DE DESCHIDERE – 6 iunie, Piața Unirii din Iași

Deschiderea oficială a festivalului Serile Filmului Românesc va avea loc pe 6 iunie, în Piața Unirii, la ora 20.30, unde va fi proiectat filmul regizat de Stere Gulea, Moromeții. La proiecție vor participa actorul Victor Rebengiuc, regizorul Stere Gulea și CineAmbasaDorul  festivalului, Irina-Margareta Nistor.

„Va fi cu adevărat important ca Iașul să facă o reverență în fața actorului Victor Rebengiuc și să vină la Gala de deschidere de miercuri, 6 iunie, din Piața Unirii. Deloc întâmplător, am spus că Piața Unirii devine km zero al filmului românesc, pentru că acolo ne vom relansa ideea cu care, acum nouă ani am pornit la drum și anume aceea că ne pasă de filmul românesc”, spune Andrei Giurgia, directorul SFR.

„PROUD TO BE ROMANIAN”, proud to be SFR

Pe 6 iunie, de la ora 17.00, la Cărturești lansăm cartea PROUD TO BE ROMANIAN, un concept care surprinde produse și servicii, experiențe, destinații și locuri de interes cultural care se regăsesc la momentul actual în România. A fost un proiect îndelung așteptat și  primul volum a fost lansat în decembrie 2014. Atunci a debutat seria de povești despre antreprenori, branduri și produse care reprezintă cu succes România. Pe coperțile volumelor, publicul a putut regăsi portrete ale unor personalități precum Petre Țuțea, Maria Tănase sau Nichita Stănescu. Aceste piese sunt semnate de pictorul Costin Craioveanu. Stilul avangardist al artistului și culorile vii pe care le abordează reamintesc de pop-art-ul anilor 1960.

CineAmbasaDorul SFR, Irina-Margareta Nistor, este una dintre personalitățile care face parte din proiect, la categoriile Educație și Personalități. Din acest an, Festivalul SFR este inclus în proiect, datorită felului în care inspiră și construiește, din drag pentru filmul românesc.

PRIMUL LUNGMETRAJ ROMÂNESC – în an Centenar la SFR

Primul lungmetraj de ficțiune din România, Independența României (1912), regizat de către Aristide Demetriade și Grigore Brezeanu, va rula pe 10 iunie, de la ora 16.00, la Casa de Cultură a Studenților din Iași.

Pelicula îmbină filmări documentare despre etapele Războiului de Independență cu elemente din literatură, astfel că  protagoniștii  sunt  inspirați  din  poemele  lui  Vasile Alecsandri. Considerat de unii istorici o „nestemată” a cinematografiei noastre.

EXPOZIȚIE DIGITALĂ – ACTORI ROMÂNI VĂZUȚI DE SIMION BUIA

Fotograful Simion Buia va aduce pe marele ecrane de la SFR o expoziție digitală. Înainte de fiecare proiecție, cinefilii vor putea urmări fotografiile  din  cadrul  proiectului  de  promovare  a  actorilor români Romanian Actors by Simion Buia. Toate portretele se găsesc și pe www.romanianactors.com și sunt însoțite și de o mărturiile video ale actorilor.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută