Nick Cave & The Bad Seeds și Arcade Fire: trupele din deschidere

Formațiile care vor urca pe scenă în deschiderea concertelor NICK CAVE & THE BAD SEEDS și ARCADE FIRE sunt: NoruNegru, FIRMA, THE SPEAKERS, GREETINGS SUGAR și sârbii de la REPETITOR. În ambele zile, atmosfera dintre prestațiile live ale trupelor românești va fi susținută cu muzică rock de catre DJ HEFE de la COMA.


NoruNegru va cânta în deschiderea concertului Nick Cave & The Bad Seeds de pe 19 iunie de la Romexpo (parcarea A). NoruNegru spune povești ale generației din care face parte. Le spune în limba româna, cui are urechi să le-asculte. 


NoruNegru


THE SPEAKERS va cânta în ziua cu numărul doi a festivalului Rock The City, în deschiderea canadienilor de la Arcade Fire, pe 20 iunie de la Romexpo (parcarea A). Formația abordează un retro rock cu influențe electronice, aflat undeva la granița dintre rock alternativ și indie. Mai simplu spus: un retro brit pop.  


The Speakers


GREETINGS SUGAR este alt grup care va cânta în deschidere la Arcade Fire. Trupa Greetings Sugar, formată prin anul 2016, a lansat de curând albumul art-rock de debut, „Where did all the wise men go”.  


Greetings Sugar


FIRMA este un alt nume de referință care va concerta în deschiderea canadienilor. Firma este o formație românească de rock alternativ, fondata în 2001, și este considerată un pioner al rockului alternativ din Romania. În octombrie 2014, după 7 ani de absență, trupa Firma a revenit pe scena muzicală cu un nou album, intitulat „Descântece”. 


Firma


REPETITOR urcă pe scenă înaintea celor de la Arcade Fire. Sunt un grup de alternative rock din Belgrad, format în 2005 de către chitaristul și vocalistul Boris Vlastelica și toboșara Milena Milutinović, cooptând-o destul de rapid pe basista și vocalista Ana-Marija Cupin.Biletele se găsesc în rețeaua Eventim.