Ce ne place - Ce nu ne place

CITY LIFE

 

GALAȚI | LIKE

 

  1. Performanța nu poate fi ignorată, iar sezonul competițional 2017-2018 trece drept foarte bun pentru clubul de futsal United Galați, care a cucerit medaliile de argint atât la seniori, cât și la formațiile sub 19 ani. Pesimistul ar putea vedea două finale pierdute, căci așa a și fost, însă într-un ultim act nu pot ajunge decât două entități. United a bifat acest lucru în ambele competiții organizate de Federația Română de Fotbal. Bravo!

 

  1. Fonduri europene pentru sănătatea gălățeană, cam 7 milioane de euro, iată un titlu care ne scoate din rând. Consilierii județeni au votat recent trei proiecte care vizează extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriilor de specialitate ale Spitalului de Urgență, Spitalului de Pneumoftiziologie și Spitalului din Tg. Bujor. Toate acestea costă aproximativ 32 de milioane de lei. E clar, încă nu tragem obloanele.

 

  1. E o chestiune delicată, însă consider că i se cuvinte acest mic colț de pagină regretatului Alexandru Jula, ultimul romantic al Galațiului, așa cum în mod inspirat i s-a spus. Cantautorul, foarte iubit nu numai în orașul de la Dunăre, a plecat în ultimul său turneu și merită reverențe pentru misiunea sa. Drum bun, maestre!

 

BRĂILA | LIKE

 

  1. Am participat la spectacolul susținut de cei patru corifei ai folkului autohton, Baniciu, Andrieș, Vintilă și Alifantis, show desfășurat la Sala Polivalentă. Trecând peste handicapul evident al sălii, o sonorizare sub nivelul așteptărilor, apreciez că un asemenea eveniment nu se petrece în fiecare săptămână, iar Brăila merită notă bună și pentru faptul că sute de oameni s-au îmbulzit la intrare ca să fie martorii întâmplării. J

 

FOCȘANI | LIKE

 

  1. După un an și jumătate de când a fost lansat ca proiect, autoritățile focșănene au inaugurat de Ziua Copilului parcul tematic Velo Park, un spațiu multifuncţional care va simula situaţii din traficul urban, astfel încât adulţii şi copiii să poată învăţa într-un mod activ, dar în perfectă siguranţă, cum să utilizeze bicicleta ca mijloc de transport sau recreere. Investiția a fost suportată de la bugetul local.

 

 

GALAȚI | DISLIKE

 

  1. Afacerea Plaja Dunărea, obiectiv major revenit în administrarea Primăriei Galați, este un mare minus pentru comunitate. Locul în care ar fi trebuit să răsară un parc acvatic, așa cum s-a promis de nenumărate ori, nu-i atrage nici în această vară pe gălățenii care iubesc apa și nisipul, cu toate că anul trecut zona îi fusese concesionată unei firme așa-zis specializate, Karan Business & Finance SRL.

 

  1. Strada Basarabiei a fost închisă pentru trei luni de zile ca să fie din nou modernizată. Pare blestemat această rută, ținând cont de faptul că acum cinci ani intra în reparații capitale pe o sumă impresionantă. Dacă peste alți doi-trei ani va ajunge iarăși la ananghie, ce ne vom face cu ea, cu Basarabia? Cu strada care-i poartă numele... N-ar fi mai bine s-o scoatem de tot ca să știm o treabă?

 

  1. Municipalitatea achiziționează toalete publice la prețuri piperate, cu toate că acest ingredient nu și-ar dori vreodată să coabiteze cu noțiunea de WC. 16.300 de euro pentru o hazna, mă rog, pentru un modul de utilizat atunci când vezica pune presiune pe cetățean (n-am făcut și alte referiri, să nu te pască păcatul de a ajunge în public într-un impas și mai mare)? Scump, dincolo era mai ieftin... Zice-se că la prețul acesta ai putea cumpăra o garsonieră. L

 

BRĂILA | DISLIKE

 

  1. Greva șoferilor de autobuz și a vatmanilor din Brăila s-a încheiat la peste o săptămână de la declanșarea protestului. Angajații societății locale de transport public au acceptat condițiile conducerii companiei și au renunțat la protestul început pe finalul lunii mai. Totuși, șapte zile fără transport public într-un oraș european? E inadmisibil de mult, chiar nu s-ar fi putut rezolva problema în maximum două zile?

 

FOCȘANI | DISLIKE

 

  1. Incidentul devenit viral la Focșani, și anume refuzul unui taximetrist de a transporta la spital o femeie gata să nască, este revoltător. Femeia de 33 de ani a fost nevoită, astfel, să aducă pe lume o fetiță într-un spațiu neadecvat. N-am urmărit în detaliu acest caz, nu știu dacă a fost depistat individul, însă mi-aș dori ca o asemenea ispravă să treacă pe viitor drept science-fiction.

 

Dan Moțoc