Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

Alina Alexa | Searching for the Summer Child

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Alina Alexa | Searching for the Summer Child Share Alina Alexa | Searching for the Summer Child


Vine timpul Vacanței Mari. Cu miros de fragi și gust de cireșe, se umple de vară tot omul, mic sau mare. Eu mă mai umplu și de puțină melancolie. Revin amintiri vii cu plecări cu trenul la țară, cu coclauri de colindat cât e ziua de lungă cu prietenii din satul buniciilor (de care azi știu doar că sunt undeva în spațiul „spaniaitaliagermania”, la muncă sau la trăit), cu miros de lapte și grajd, și pământ, și fain. Vara îmi părea nesfârșită la început de iunie: dacă veșnicia s-a născut la sat, sigur s-a născut într-o Vacanță Mare.

Amintindu-mi de copilărie, îmi amintesc și de mine. Nu foarte clar, din păcate. Oare cum eram? Ce gândeam? Cum mă bucuram? Ce visam? Ce era fericirea atunci? Și mă mai gândesc dacă Alinei aceleia i-ar plăcea de mine, cea de acum. Dacă m-ar vedea, dacă m-ar cunoaște, oare s-ar împrieteni cu mine? Dacă ar fi mândră de ceea ce am devenit dupa 40 de ani de viețuit?

Psihologii spun că ducem cu noi copilul care eram, cu dorințele, bucuriile și mai ales, și cel mai greu, cu durerile lui. Și e bine să ne amintim de începutul acestui om, să vedem dacă suntem împăcați cu el și el cu ce suntem noi acum. Vara aceasta o voi dedica acestui copil. Și sper ca până în toamnă să ne (re)cunoaștem mai bine și chiar să fim prietene.

Tu ce faci în Vacanța Mare?   

Alina Alexa
Alege calea spre bine – psihoterapie și dezvoltare personală

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută