Top 5 insule europene pe care să evadezi vara asta!

 

Soare, apă turcoaz, natura în toată splendoarea ei, puțini oameni în jurul tău. Stresul de zi cu zi are leac sigur într-un astfel de loc desprins parcă din cele mai frumoase și colorate pagini de revistă. Să evadezi câteva zile pe o insulă e mereu o idee bună și pentru asta nici măcar nu trebuie neapărat să mergi până la capătul lumii. Îți prezentăm top 5 insule aflate la o aruncătură de băț de România, de care pur și simplu te vei îndrăgosti!

 

Hvar, Croația

Coasta Croației e împânzită de zeci de insule încântătoare, însă Hvar e cea mai luxoasă dintre ele și cel mai însorit petec de pământ din țară. Istoria a îmbogățit insula cu numeroase case sătești de piatră și case de vacanță renascentiste ale nobililor croați, care împreună cu nesfârșitele câmpuri de lavandă și păduri de pin, plasează Hvar în topul celor mai frumoase insule din lume. Hvar este un loc ideal pentru iubitorii de natură, de peisaje spectaculoase, de plaje libere și virgine, de drumuri de coastă panoramice, de orașe cochete pline de monumente istorice.

Samothraki, Grecia

E o insulă cu totul diferită de insulele grecești frecventate de majoritatea turiștilor. Insula e înzestrată cu o frumusețe naturală unică: păduri dese, vegetație abundentă, plantații de măslini, leandrul de un roz incredibil, râurile care împânzesc insula, cascadele spectaculoase, toate dominate de muntele Saos, care se înalță brusc din mare. Dacă îți dorești o vacanță într-un mic colț de paradis, Samothraki este alegerea perfectă. Aici vei găsi plaje izolate cu nisip fin, dar și restaurante luxoase în zonele mai populate.

Capri, Italia

Micuța insulă Capri te va cuceri pe loc cu peisajele sale de vis, cu ruinele de pe vremea romanilor, cu peșterile spectaculoase, apa perfect albastră, vegetația luxuriantă, vilele cu grădini luxoase și cu plajele mici și cochete. Cea mai bună plajă se află în nordul insulei, Bagni di Tiberio, în timp ce în partea de sud a insulei se află cea mai frumoasă plajă, Marina di Mulo. Chiar dacă insula Capri e un punct abia vizibil pe harta lumii, ți se va lipi de îndată de suflet, cu aerul său boem.

Formentera, Spania

Chiar dacă nu e la fel de cunoscută precum vecina sa Ibiza, insula Formentera e considerată ”ultimul paradis al Mediteranei”, pentru că a reușit să-și protejeze frumusețea naturală în ciuda faptului că e vizitată anual de zeci de mii de turiști. Plajele sunt presărate de-a lungul țărmului, cele mai cunoscute fiind Illetes, Pujols, Llevant sau Mogjorn. Ai toate șansele însă să dai peste un mic golfuleț pustiu doar pentru tine. Insula nu e renumită doar pentru plajele sale edenice, ci și pentru preparatele culinare gustoase ce pot fi savurate aici.

Madeira, Portugalia

Madeira numită și ”Perla Atlanticului” e cea mai frumoasă insulă a Portugaliei și oferă temperaturi de vară tot timpul anului. Insula nu e renumită neapărat pentru plaje, destul de puține și mici, ci mai degrabă pentru frumusețea sa naturală. De aceea se spune despre Madeira că e raiul amatorilor de drumeții. Aici poți descoperi parcuri și grădini cu flori exotice, stânci înalte în zona de coastă, sate pitorești ascunse în văi liniștite sau puncte de belvedere de unde poți admira în liniște munții. Nu rata o plimbare pe canalele de irigații ale insulei, dar nicio vizită în Funchal, cel mai frumos oraș din Madeira.