Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

Iașiul și evenimentele sale

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Iașiul și evenimentele sale Share Iașiul și evenimentele sale


Claudiu Burlui

Evenimentele trebuie să facă parte din strategia de construcție a brand-ului de oraș.

Orașul vibrează. Iașul este un oraș dinamic, un oraș tânăr care are nevoie însă de o strategie corerentă de dezvoltare pentru a se putea ridica la nivelul metropolelor din Vest. Această strategie trebuie să aibă în centrul ei populația tânără, orașul Iași trebuie să fie un oraș în care tinerii îți doresc să studieze, să muncească, să își trăiască viața. În conturarea brandului de oraș evenimentele  de anvergură reprezintă o mină de aur. Iată de ce:

Evenimentele umanizează brandul, percepția publicului este mutată de pe aspecte administrative și politice, de obicei cu impact negativ, către aspecte sociale cu impact pozitiv ce creează unitate socială;

Un eveniment reușit oferă precizie maximă în alegerea aspectelor imaginii de brad care se doresc a fi promovate. Fie că vorbim despre evenimente din sfera culturală, sfera de business sau sfera de distracție și petrecere a timpului liber, evenimentele contribuie la consistența brandului de oraș;

Un alt avantaj al evenimentelor în conturarea strategiei de city branding este acela că oferă feedback aproape instantaneu asupra direcțiilor în care trebuie indreptată atenția și de asemenea perminte o mai bună cunoaștere a nevoilor cetățenilor.

Stefan Andrei Neculau

La întrebarea „Festivaluri?” întotdeauna trebuie să răspundem cu DA! Potenţialul Iaşului şi a oamenilor de aici este enorm şi încă neexploatat la maximum. Într-adevăr cartea de vizită a oraşului nostru este în continuare bogăţia culturală de care acesta este înconjurat dar parcă suntem timizi în a arata lumii ce şcoli şi universităţi bune avem, ce trai modern poţi avea aici ca tânăr şi totodată, ce fun şi uşor poţi lucra în Iaşi în aproape orice domeniu îţi place sau te simţi în largul tău.

Toate aceste lucruri sunt evidenţiate şi mai ales scoase la lumina cel puţin pe plan naţional prin evenimente de anvergură care încep să ne pună pe harta Europei. Festivaluri mari ca Afterhills sau Hangariada, evenimente gastronomice, culturale sau concertele încep să fie din ce în ce mai cerute de public şi totodată din ce în ce mai bune de la an la an şi asta nu poate decât să ne bucure.

Aici business-urile locale fac loc şi celor din naţional şi nu numai. Au ocazia să cunoască clienţii finali, pot să se compare între ei şi cu alţii şi în acelaşi timp, creează o emoție, un moment frumos de care să ne bucurăm din confortul propriului nostru oraş. Şi asta ne bucură, pentru că încet, încet lucrurile care ni se păreau acum câţiva ani departe de Iaşi deja se întâmplă şi nu avem decât de câştigat.

Asta este probabil frumuseţea oraşului nostru: mereu tânăr, surprinzător şi într-o continuă mişcare!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută