Evenimentele din Iași

29 Iunie/ Palas Mall

Cyclic on the Roof cu Sabb, Radiant Album Tour. Hai și tu la cel mai așteptat eveniment al verii în materie de muzică bună și acoperișuri din Iasi. Sărbătorește alături de noi albumul de debut al prietenului nostru, Sabb, care împlinește 10 ani de carieră. Acestuia i se alătură Optick, The Model și Emann pentru o seară de distracție și beat-uri indraznete. Lead single-ul „Jeopardized”, care s-a clasat în cele mai tari topuri, este o combinție între undele bass-ului și notele fine ale vocalului. Acestea se îmbină în mintea ta și crează o abundență de mișcare și o cascadă de energie. 

29 Iunie/ Parcul Copou

Cucuteni 5000 - La ediţia din acest an vor fi prezenţi meşteri din: Bistriţa, Cătămărăşti Deal şi Dorohoi – Botoşani, Braniştea – Galaţi, Corund şi Miercurea Ciuc – Harghita, Schitu Stavnic – Voineşti, Iaşi, Baia Mare – Maramureş, Româna-Balş şi Vădastra – Olt, Marginea – Suceava, Horezu, Lungeşti – Vâlcea, Măldăeni – Teleorman, precum și din Chişinău, Nisporeni, Drochia, Iurceni – Republica Moldova și din regiunea Cernăuţi – Ucraina. Scopul manifestării îl constituie cunoaşterea şi promovarea ceramicii tradiţionale din cele mai importante centre de olărit din ţară, având ca invitaţi meşteri olari din Republica Moldova și Ucraina. 

29 Iunie/ Ateneul din Iași

Concert indie - Trupa CT3. Vă invităm pe Terasa Acoperiș a Ateneului să ne bucurăm de un concert CT3, cu influențe blues, rock, slam poetry și alternative. În program vor fi atât melodii originale, cât și adaptări după artiști consacrați, cum ar fi Jimi Hendrix, John Frusciante, Etta James, Bill Withers, Akua Naru, Kacem Wapalek, Brigitte, și alții. CT3 este o trupă ieșeană de indie rock ce cântă din 2015 în pub-uri, cafenele și în aer liber, pe Bvd. Lăpușneanu. Membrii formației sunt: Tudor Alexandru - chitară armonie și voce, Ștefan Cristiean - tobe, Mihai Savin - chitară solo, Mickael Wavre - chitară electrică și caval, Cristian Lișneanu - muzicuță.

30 Iunie/ The Beach Bar

Loredana & Banda Agurida live. Loredana combină muzica tradițională românească cu tonuri moderne și electrice, într-un etno fusion în care diluează jazz, pop, rock, punk, funk, hip-hop într-un nou sound integral, ca un fel de radio magic care sincronizează mai multe frencvențe și voci cu instrumente din trecut și viitor, un fel de blend al genurilor muzicale contemporane, punând în valoare o colecție întreagă de melodii extraordinare. Bilete: 49 Lei early booking, 70 lei la intrare.

1 Iulie/ AIESEC

A două ediție GREEN Impact este aici! Vino alături de noi și voluntarii internaționali să cream o vară de neuitat! GREEN Impact este un proiect de educație non-formală dedicat liceenilor unde ei vor lua parte la diferite activități și sesiuni practice susținute de voluntari veniți din toate colțurile lumii aici în Iași Aceste activități au ca scop dezvoltarea voastră personală dar în același timp conștientizarea problemelor de mediu și ce putem face noi să îl protejăm. Proiectul se va desfășura în perioadă 1 iulie-5 august.

6 Iulie/ Biblioteca Centrală Universitară

Festivalul “Namaste India”, ediția a X-a, aduce la Iași un spectacol de muzică clasică și dans clasic prezentat de opt artiști excepționali. Veți putea asculta fascinanta îmbinare a flautului din bambus și a santurului, în interpretarea tinerilor muzicieni Bhaskar Das și Satyendra Singh Solanki. În a doua parte a serii, Kuchipudi, unul din cele opt stiluri de dans clasic indian, va fi prezentat pentru prima dată la noi în țară de maestra Vyjayanthi Kashi, însoțită de patru studenți ai școlii sale de dans. 

12 Iulie/ Ateneul din Iași

Proiecție Muse - Drones World Tour. Concertul reprezintă încununarea celui mai recent album al trupei de rock Muse, turneu desfășurat în perioada 2015-2016 cu peste 130 de concerte pe tot mapamondul. Cunoscuți pentru inovația continuă în ceea ce privește producția lor scenică, turneul a fost ocazia perfecta pentru formație de a concerta pe o scenă rotundă amplasată la mijlocul arenei, designul și configurația scenei oferind fanilor o experiență senzorială audio- vizuală la 360 de grade.

12 Iulie/ Bistro La Noi

Hey, iubitorilor de henna! După prima ediție la care ne-am simțit extraordinar, urmează a II-a ediție a evenimentului de henna, pe care Ana's Work îl organizează la Iași! Susținem aceste evenimente din dorința de a promova arta mehndi și de a stârni interesul față de acest frumos obicei oriental de înfrumusețare. Evenimentul constă în realizarea de tatuaje temporare persoanele doritoare care vor să se accesorizeze într-un mod special în vara aceasta!