Rețeta Săptămânii: TIRAMISU

Tiramisu e tipul de desert care merge la sigur. Răcoritor, fără a fi excesiv de dulce, cu o adiere de amar, prăjitura Tiramisu are toate ingredientele să fie succesul următoarei petreceri pe care o pregătiți. Deși în aparență e un desert ușor de preparat, faimosul TIRAMISU are secretele lui.

Pentru acest desert deosebit, aveți nevoie de următoarele ingrediente:  500 de grame de pișcoturi, 500 de grame de mascarpone, 4 ouă, 8 linguri zahăr, 2 pliculețe de zahăr vanilinat, 250 mililitri de cafea, 3 linguri de lichior de cafea, cacao.

Mod de preparare

După ce se separă ouăle, gălbenușurile se amestecă bine mai întâi cu zahărul și cu zahărul vanilinat, după care se adaugă crema mascarpone. Separat, se bat albușurile spumă cu un praf de sare după care spuma se încorporează în crema de gălbenușuri cu mascarpone.

Pișcoturile se înmoaie în cei 250 de mililitri de cafea concentrată și răcită, în care s-a adăugat și lichiorul de cafea. Apoi, pișcoturile se așează astfel încât să formeze un strat compact în vasul în care se montează desertul, strat peste care se întinde jumătate din cremă și se pudrează cu cacao. Deasupra se pune cel de-al doilea strat de cacao, crema rămasă și, din nou, se pudrează cu cacao.

Se lasă câteva ore la frigider înainte de a fi servit.