Salut Timişoara | Al treilea pol

 

 

E vremea vacanțelor, dar Timișoara este prinsă într-un vârtej al evenimentelor culturale, care de care mai diverse, candidând serios la titlul de cel de-al treilea pol al omenirii.

Putem vorbi de un pol cultural timișorean care atrage ca un magnet artiști din toate domeniile culturale. Parcurile, străzile, muzeele, spațiile neconvenționale, toate sunt atinse de vraja artei, dar mai ales de entuziasmul unor oameni care se încăpățânează să vină mereu cu idei efervescente, inovative, geniale, organizatorii de evenimente locali. Trebuie să le mulțumim că depun eforturi pentru a organiza festivaluri, concerte, târguri, expoziții în vremuri în care fondurile nu sunt așa de darnice ca altădată.

Prin entuziasmul, capacitatea de efort și de multe ori voluntariatul depus de acești oameni, Timișoara se antenează aproape zi de zi pentru a fi la cel mai înalt nivel când va deveni regina culturală a Europei în 2021. Să șerpuim deci printre propunerile culturale ale unei noi săptămâni pline de evenimente printre care vă ghidează „Zile și Nopți”.

Orașul șoptește jazz, drumurile unor mari artiști ai genului au dus la Timișoara și anul acesta. Trei nopți magice (29 iunie-1 iulie) în care trăirile melomanilor le bat cu siguranță pe cele ale fanilor Campionatului mondial de fotbal. Caravana Bergenbier va ajunge și ea în Parcul Rozelor pe 29 și 30 iunie. Pe lângă răcorirea aferentă poți cânta alături de Bere Gratis.

Din 4 până în 8 iulie ai un festival de neratat, e vorba de „Festivalul Inimilor”. Cultura merge însă și în cartier, merită să faceți o scurtă vizită la „Zilele Cartierului Plopi-Kuncz” (29 iunie-1 iulie), manifestările vor fi dintre cele mai diverse, de la readucerea la viață a tradițiilor, trecând prin concursuri de șah și table sau meciuri de fotbal între echipele căsătoriților și necăsătoriților, până la soundul muzicilor din topurile actuale.

Din 3 până în 7 iulie, va avea loc la Pădurea Verde „ArtFest”, un festival care va reuni muzici dintre cele mai diverse: alternative, electro, hip hop plus alte surprize pe care ar fi bine să le descoperiți la fața locului. Agenda culturală devine aproape neîncăpătoare, să-i dăm curs degrabă, ne vedem în fața scenei!