Trei lucruri pe care nu le știai despre epilarea definitivă

 

 

„Programare la epilat” este, probabil, expresia care apare în agenda femeilor în fiecare lună, alături de grija eliberării programului și de disconfortul iritației după agresarea pielii cu ceară sau cu aparatul epilator.
Specialiștii Coquette Beauty Clinique, cu experiență de peste 15 ani, îți prezintă cele mai importante cinci aspecte despre tratamentul de epilare definitivă laser pe care orice viitoare pacientă ar trebui să le cunoască.

• Pielea bronzată nu poate fi supusă unui procedeu de epilare definitivă. Acesta este doar un mit. În timpul unei ședinte de epilare laser, pielea absoarbe o parte din energia laser înainte ca aceasta să ajungă la foliculii de păr, iar această cantitate este dată de culoarea pielii. Astfel, pielea bronzată va absorbi energie în exces și există riscul de a se arde sau decolora. Noile tehnologii de epilare laser au reușit însă să dezvolte sisteme de protecție care permit răcirea pielii la câteva grade, pe toată durata tratamentului, dar și după terminarea acestuia, astfel încât întreaga intervenție devine nu doar posibilă, dar și mai puțin dureroasa.

• Durata tratamentului de epilare definitivă variază între 8-12 ședinte, însă este influențată de mai mulți factori: vârstă, tipul de păr, de piele și de zona tratată. La Coquette Beauty Clinique se folosesc aparate epilare laser provenite din America, ce utilizează cele mai eficiente tipuri de tehnologie care permit abordarea unor pacienți cu nevoi specifice variate, care au fire de păr cu diferite grosimi, culori, implantate în diverse arii ale corpului, în evoluția lor pe parcursul tratamentelor.

• Sunt necesare ședințe de întreținere o dată sau de două ori pe an, pentru că foliculii piloși sunt foarte numeroși și tratamentele de epilare definitivă sunt eficiente doar în cazul celor activi în momentul tratamentelor. Pe parcursul vieții, mai ales în cazul dezechilibrelor hormonale, noi fire de păr pot apărea, însă vor fi mult mai subțiri și mai ușor de eliminat.