Alina Alexa | Real Facebook

Chiar am vorbit cu un prieten într-o zi, care îmi spunea că eu tot mereu sunt așa hizlită și fericită, ca în pozele de pe Facebook. M-a amuzat. Evident că am zile proaste. Destule. Psihologul meu știe mai bine.

I-am zis, „păi, Facebook-ul nu e doar pentru clipe fericite, fake or real?”. Cum ar fi să existe un Facebook al adevăratei vieți a fiecăruia? Oare cât de des am „sta pe el”? Câți am avea conturi cu mulți prieteni, am cere like-uri pentru necazuri noastre și am aprecia când plâng și alții alături de noi? Oare cât de curajos ar fi să punem poze plângând sau fiind depresivi și fără speranță?

Evident că nu va avea succes. Nefericirea nu vinde. E negată parcă. Zilele în care te urăști pe tine și nu ai chef să faci nimic nu pot avea filtre pe poze. Lacrimile sunt prea periculoase pentru marketingul general care îți urlă în urechi: numai oamenii fericiți sunt vizibili! De parcă numai ei ar exista…

Știm toți că nu e așa și că este sănătos să acceptăm că josul este la fel de important ca susul, că fericirea merge la braț cu nefericirea și că este bine să vorbim despre toate aspectele vieții noastre, fără excepții, fără mască. Și să ne iubim cu toate astea. Și să fim acceptați și să acceptăm realitatea. Are you ready to sign in?