Ce ne place - Ce nu ne place

CITY LIFE

 

GALAȚI | LIKE

 

  1. Big like pentru cei nouă elevi din județul Galați care au „împușcat” zece pe linie la Evaluarea Națională! Este o performanță pe care au atins-o și celelalte două județe cutreierate de publicația curentă, Brăila (numărul 1 pe țară) și Vrancea. Tuturor adolescenților care, iată, nu-și doresc să ajungă prim-ministru (nu mă obligați, n-o să explic gluma!), le urez sănătate mintală și mi-aș dori să nu emigreze.

 

  1. Se dorește intrarea în rândul lumii. Primăria Galați a anunțat că lucrează la un sistem de rețele integrate și interconectate, amplasate exclusiv în subteran. Cu alte cuvinte, ușor-ușor, cablurile de pe stâlpi vor coborî sub pământ, așa cum se întâmplă în multe metropole de pe planetă. Evident, pentru acest proiect îndrăzneț e nevoie de timp, poate un deceniu, dar merită încurajat.

 

  1. Am pregătit o notă bună, nu de olimpici, dar pozitivă pentru autoritățile locale care au decis redimensionarea sensului giratoriu de la intrarea dinspre Tecuci. Acela nu era rondou, acela era o brută și mă întreb dacă, în incompetența care mă definește în multe domenii, n-aș fi putut proiecta un asemenea mastodont. Bine că îi mai vine românului mintea cea de pe urmă...

 

BRĂILA | LIKE

 

  1. Pentru reintroducerea în circuitul turistic a Castelului de Apă, cunoscutul monument istoric din Grădina Mare, vor fi alocaţi de Uniunea Europeană aproape 18 milioane de lei, fonduri nerambursabile, iar Primăria Brăila va contribui cu 3,7 milioane de lei. Este inutil să mai spun că orice sumă venită din partea comunității continentale reprezintă un plus pentru această regiune.

 

FOCȘANI | LIKE

 

  1. Primăria Focșani a scos la licitație execuția lucrărilor din proiectul “Modernizare și reabilitare drumuri locale în intravilanul Municipiului Focșani”. Lucrările, cu o valoare de peste 12 milioane lei, sunt împărțite în două loturi, reacția opiniei publice fiind pozitivă. Mai ales după vizitele dese pe la service-urile din oraș...

 

 

GALAȚI | DISLIKE

 

  1. Sunt necesare câteva explicații pentru bezna care mănâncă în fiecare seară Grădina Publică din Galați. După ora 22.00, te poți plimba prin acest obiectiv doar dacă ai câțiva ani de karate, poate un curaj nebun sau numai în prezența unor amici sau a măcar un spray paralizant. Autoritățile se codesc să ofere motivul acestei neplăceri, însă până la următoarea apariție a revistei sper să fie deslușit misterul.

 

  1. Gard pentru grădina blocului? Ce e asta? Povestea a luat naștere de curând și mă bulversează – n-am văzut gard în fața unui imobil de locuințe nici la Londra, nici la Amsterdam, iar la Kinshasa n-am ajuns încă. De ce ar exista așa ceva la Galați? Municipalitatea așteaptă solicitări pentru a le oferi „gospodarilor” urbani gard metalic bordurat pentru protejarea spațiului verde. What the f...?

 

  1. Recent mi-a picat pe mână un clip realizat de redacția gălățeană a cotidianului Adevărul, imagini care arătau mizeria revoltătoare din zona străzii Castrului Roman. Nu este o situație surprinzătoare, din nefericire, altfel rubrica DISLIKE ar fi falimentat de multă vreme. Hai cu revenirea la normal! L

 

BRĂILA | DISLIKE

 

  1. Mulți cetățeni ai Brăilei acuză societatea locală de gospodărire urbană că toaletează excesiv arborii de pe strada Mihai Bravu, unii dintre ei fiind „frezați” din rădăcină. Fotografiile postate pe Facebook sunt grăitoare, iar instituțiile autorizate ar trebui să le mulțumească oamenilor de rând că nu și-au pierdut simțul civic. Nu mai tăiați copacii, fraților, natura se va răzbuna!

 

FOCȘANI | DISLIKE

 

  1. Potrivit statisticilor, orașul Focșani este cel mai depopulat municipiu reședință de județ din România, 24.000 de oameni luând calea pribegiei în ultimii ani. Îngrijorător? Nu pentru toți, altfel ar fi existat un program care să preîntâmpine o asemenea „defrișare”. Oare se poate stopa hemoragia, oameni buni?

 

Dan Moțoc