Mallțărănesc, locul unde urbanul și ruralul se întâlnesc

Asociația Creștem România Împreună, inițiatoare a proiectelor naționale Mallțărănesc și Adoptă un țăran, anunță lansarea unui nou concept de tipul community brand! 


Este vorba despre un brand de produse autentice, tradiționale, 100% românești, o inițiativă menită să adune laolaltă gospodarii de subzistență și micii producători români. Brânza de țară, roșiile zemoase, mezelurile făcute în casă, costumele populare autohtone, ceramica făurită manual, pâinea pe vatră, dulcețurile parfumate, păpușile croșetate și multe altele, se vor reuni sub eticheta Mallțărănesc. Românii, dar nu doar ei, vor avea astfel acces la produse autentice, meșterite cu grijă și pasiune pentru iubitorii de tradiție. 
 
Brandul plănuiește să devină cea mai mare piață de desfacere offline și online a produselor din gospodăriile românești, una dintre țintele acestei inițiative fiind și crearea unei baze de date a tuturor meșteșugarilor și producătorilor români autentici.


Accesul la acest brand se face prin înregistrarea în cadrul platformei a gospodarului sau a micii afaceri ce dorește a vinde produse țărănești autentice, în mod gratuit. După înregistrarea în platformă fiecare producător poate să adauge un număr de produse pe care să primească eticheta mallțărănesc. Acceptarea produselor se face respectând procedura impusă de platformă, procedură ce face apel la încărcarea de fișiere cu certificatul de producător, a adeverinței de la medicul de familie, precum și a adeverinței din partea medicului veterinar acolo unde este cazul.