Vernisaj de Pictură Adelia Bogdan. Visele se împlinesc la 81 de ani.

Un vechi vis al pictoriței Adelia Bogdan, de a vernisa o expoziție personală în București, la Cercul Militar Național, se împlinește marți, 3 iulie 2018, ora 17, la frumoasa vârstă de 81 de ani.

Este vorba de expoziția intitulată Radiografie Colorată, care propune – in 23 de lucrări – o reinterpretare artistică a anatomiei umane. “Prima uzină” – celula, “Haos aparent” – neuronul, sunt numai două exemple de titluri, care și ele ascund un tâlc și o poezie aparte.

“Expoziția propune o călătorie prin corpul uman – într-un amestec de anatomie și culoare, aceasta devine artă picturală”, explică pictorița Adelia Bogdan.

După expoziții personale și participări la expoziții colective în anii ’60 și ’80, din anul 2015 Adelia Bogdan are o prezență constantă pe simeze, organizând, la Centrul Cultural Pitești, câte o expoziție în fiecare an.

“Adelia Bogdan caligrafiază datele realului și le nuanțează în funcție de variatele sale disponibilități afective. De regulă, regimul cromatic este solar, cald, mizând pe o nedisimulată bucurie a comunicării”, spunea despre lucrările sale criticul de artă Valentin Ciucă.

“Adelia Bogdan a reușit să creeze prin lucrările sale un dialog între interioritate și exterioritate, să treacă de la lumea formelor la cea a simbolurilor”, spune Denisa Popescu, poetă, Biblioteca județeană Pitești.

“La prima vedere încadrăm tablourile Adeliei Bogdan în picto-poezie. Cu un bogat univers tematic, ea transfigurează datele realului într-un melanj de culori”, spune Allora Albulescu, poetă, președinta Fundației Literare “Liviu Rebreanu”, Pitești.

Expoziția este deschisă în perioada 3-15 iulie 2018 în București, Cercul Militar Național, Sala Rondă. Program: L-D: 11:00-19:00.