Unde ne bălăcim vara aceasta în jurul Sibiului?

Am scăpat de perioada cu ploi multe și dese iar de acum înainte vremea se anunță călduroasă în zilele ce vor urma, iar dacă înghețata și limonada nu mai sunt îndeajuns pentru a vă răcori, o bălăceală este binevenită. Meteorologii anunță temperaturi care depășesc 30-31 de grade Celsius din acest week-end. Chiar dacă alternativele din oraș în materie de piscine nu sunt multe, nu putem trece cu vederea nici împrejurimile orașului.

Ștrandul Aqua Fun din Sibiu s-a deschis de la sfârșitul lunii mai. Tarifele sunt de 30 de lei pentru adulți, respectiv 20 de lei pentru studenți, copii și pensionari. De asemenea, copiii cu vârsta sub trei ani vor intra gratuit la piscină. Mai mult, în fiecare după-amiază de luni până vineri, începând cu ora 16:00, tarifele vor fi înjumătățite. Așadar, adulții vor plăti 15 lei, iar studenții, copiii și pensionarii vor plăti doar 10 lei. Ștrandul are patru bazine, unul pentru copii, un jacuzzi, un bazin cu bar şi un bazin pentru adulţi cu adâncime de 1,45-1,95 m. Programul este de luni până duminică, între orele 9:00-19:00.

O piscină acoperită se află la Centrul Aria Sibiu, într-o zonă periferică a oraşului. Piscina interioară inaugurată în urmă cu câteva zile are dimensiuni semiolimpice, cu 25 de metri lungime, 10 metri laţime şi cu o adâncime de 1,4 metri şi 1,2 m pe capete. Piscina este funcţională pe tot parcursul anului şi temperatura apei este menţinută la 28-29 de grade.

La câțiva kilometri înspre Cisnădioara, Buonavista Catering & Banqueting vă stă la dispoziție cu un complex de agrement, care, pe lângă piscină, include și teren de volei pe nisip, teren de fotbal cu piciorul și loc de joacă pentru copii. Piscina este deschisă în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 9 și 20, dacă nu sunt evenimente.

O altă piscină acoperită este pusă la dipoziţie de hotelul Hilton Sibiu. Piscina este disponibilă atât pentru cei cazaţi în Hotelul Hilton, cât şi pentru cei care doresc să îşi facă abonamente lunare sau anuale. Sauna şi jacuzzi-ul vin în completarea piscinei de 20 metri lungime/7 m lăţime şi 1,6 m adâncime, cu o temperatură a apei de 29-31 grade.

Aqua Club Elatis este un complex touristic cu piscină încălzită, camere de cazare și restaurant, situat la 25 km de Sibiu, pe DN1, în direcţia Brașov. Piscina are o lungime de 50 m și o lăţime de 10 m, astfel că se pliază perfect oricărui tip de înotător.

Denumită şi „Litoralul Ardealului”, staţiunea turistică permanentă Ocna Sibiului este situată la 17 km distanţă de Sibiu şi dispune de numeroase lacuri saline, unele dintre ele declarate monumente ale naturii. Ca în fiecare an, la Ocna Sibiului vin oameni din toată ţara pentru proprietăţile terapeutice ale apei. Preţul pentru o intrare la lacurile de la Ocna este de 20 de lei pentru adulţi (o singură intrare 07:00-18:00) sau 10 lei (18:00-20:00) și 10 lei pentru copii peste 10 ani.

Ștrandul din localitatea Tălmaciu poate fi și el o alternativă la relaxare și distracţie. Ștrandul este deschis între orele 10:00- 20:00, iar prețul unui bilet pentru copii până în 14 ani este 15 lei, iar pentru adulți 20 de lei. În limita stocului, șezlongurile sunt incluse.