SIBIU SOUNDS FESTIVAL - Muzica orașului tău!

Fiecare oraș are un sunet propriu, care se aude pe străzi, în săli de repetiții, în concerte și festivaluri. Cu atât mai mult, orașul nostru, a cărui efervescență creativă este bine cunoscută, se remarcă printr-o mișcare muzicală deosebită, ale cărei ecouri au reușit să străbată dincolo de granițele sale.

O serie de trupe sibiene au ieșit din perimetrul local și s-au impus la nivel național, dar chiar și în concursuri internaționale. Desigur, nu vorbim doar despre trupe vechi, ci și unele tinere, aflate la început de drum.

Sibiu Sound este o platformă realizată de două asociații - Asociația Art Factory Transilvania și Asociația Culturală PLAY, care și-au dat mâna pentru realizarea acestui proiect ce are ca scop promovarea mișcării muzicale sibiene și încurajarea creației muzicale. Primul instrument al acestei platforme este SIBIU SOUNDS FESTIVAL, ce se va desfășura între 20-22 iulie 2018, în Parcul Sub Arini.

„SIBIU SOUNDS FESTIVAL contribuie la dezvoltarea fenomenului de „cultură vie”, ceea ce presupune stimularea creației contemporane, facilitarea contactului direct între artistul creator și public, stimularea creativității și inovației, conectarea artiștilor independenți locali la agenda publică și culturală. Proiectul conferă recunoaștere și legitimitate trupelor tinere, formațiilor și artiștilor locali independenți activi si creativi, dar va promova și muzicienii sibieni cu experiență, care au succes și cu care ne mândrim, muzicieni ce pot inspira tinerele generații”, declară organizatorii evenimentului.

Peste 20 de trupe și artiști sibieni, care își cântă muzica proprie, și-au anunțat participarea în cele trei zile ale festivalului: : AD-HOC, AEON SUN, BASILVIO, CHARLIE FĂLĂMAȘ, E-AN-NA, ELA SOL, ESU, EVERGREED, GUILTY LEMON, HARMONIK VIBES, LIPICIOȘII, MILO, ONENIGHTSTAND, ORA DE FOC, REDROD, REVOLVER, SERGIU BOLOTĂ, SUBURBIA11, THE NOISE, VLAD PĂRĂU, WILDCHILD. Invitați speciali, în seara seniorilor: RIFF, ANTRACT & Friends.

În plus, o premieră pentru orașul nostru, este că se va pune în vânzare un CD – Sibiu Sounds TOGHETER 2018, fiind o compilație care va cuprinde 13 piese creație proprie a unor artiști sibieni.

Pentru ca o astfel de mișcare muzicală să aibă un ecou puternic, încât artiștii sibieni să se facă auziți la nivel național și internațional, e nevoie de susținere din partea tuturor. De aceea, organizatorii lansează o invitație deschisă tuturor sibienilor să vină la festival, să asculte sunetul orașului lor prin vocea și instrumentele muzicale ale celor care vor să facă încă un pas înainte în cariera lor de scenă.