Top 5 evenimente în Timișoara luna iulie 2018

 

 

5 recomandări din partea noastră pentru luna iulie în Timişoara!

1. Greuceanu se întoarce. E vreme de vacanţă, e vreme de poveste numai că poveștile nu mai vor să fie citite sau ascultate seara înainte de culcare ci vor să coboare pe aleile parcurilor în plină zi. Pentru că farmecul poveștilor face orice copilărie mai frumoasă, copiii și părinții sunt invitaţi, sâmbătă, 7 iulie, de la ora 10.00, în Parcul Copiilor-Ion Creangă la vizionarea teatrului de păpuși „Greuceanu”. Cei mici se vor bucura să afle despre curajul și aventurile eroului Greuceanu, care pleacă să aducă înapoi Soarele și Luna de la zmeii cei răi.

2. Dragostea vine din Direcţia 5. Una dintre cele mai longevive trupe pop-rock de la noi vine în Timișoara pentru a susţine un concert de zile mari, așa cum numai băieţii de la Direcţia 5 știu să facă. Playlistul lor conţine o mulţime de piese care au stat în topuri pe cele mai înalte poziţii. Melodiile lor sunt fredonate de diverse generaţii, însă orice întâlnire cu ei este unică, stilul lor de a concerta fiind unul aparte, interacţiunea cu publicul fiind totală. Concertul lor din 19 iulie, de la ora 21.00 va fi găzduit de #anturaj. Sunteţi cu toţii așteptaţi să cântaţi și să vă bucuraţi de o seară memorabilă alături de Direcţia 5.

3. Filme în premieră în România, în competiţia "Ceau, Cinema"! Şase filme realizate de regizori din Bulgaria, Croaţia, Italia, Polonia, Slovacia şi Ucraina au fost selectate în competiţia celei de-a cincea ediţii a Festivalului "Ceau, Cinema!", care va avea loc în perioada 19-22 iulie la Timişoara şi Gottlob. Cinci dintre cele şase filme care concurează pentru trofeul Ceau, Cinema! „Răzvan Georgescu” şi pentru Premiul Publicului vor fi proiectate în premieră în România. Două sunt realizate de tinere femei regizor. Detalii pe www.ceaucinema.ro

4. ISWinT 2018-International Student Week in Timisoara. Desfășurat în perioada 23 iulie-2 august 2018, festivalul ISWinT va aduce în orașul de pe Bega nu mai puțin de 200 de studenți din toate colțurile lumii. Atent selecționați dintr-un număr total de 529 de înscriși, studenții participanți vor avea parte de 11 zile pline de activități menite să le ofere o experiență de neuitat. Astfel, aceștia vor fi încurajați să descopere cultura locală și să interacționeze cu cât mai mulți oameni, având ocazia să se dezvolte pe plan personal și să cunoască adevărata semnificație a cuvântului multiculturalitate.

5. Răsfăţuri alese pentru femei de la 4 corifei. După cincisprezece ani de la premieră, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Alexandru Andrieș și Mircea Vintilă revin cu spectacolul „Tandrețuri pentru femei cu cei patru corifei”. Evenimentul va avea loc pe 31 iulie, de la ora 19.30, la Filarmonica Banatul (Sala Capitol) din Timișoara. Nimeni nu credea că Alifantis, Andrieș, Baniciu și Vintilă vor cânta împreună minunatele lor piese al căror diapazon va fi prietenia. Se întâmpla în 2003. În 2018, după cincisprezece ani, cele patru voci marcante ale muzicii românești vor urca din nou pe scenă în această formulă pentru a încânta publicul cu piese cunoscute și îndrăgite.