Top 3 Free în Timișoara în 6-12 iulie 2018

 

 

Trei evenimente absolut gratuite în Timișoara! Avem, „Festivalul Inimilor”, sărbătoare a folclorului mondial, „Triatlonul Femeilor”, un eveniment sportiv presărat cu zâmbete, încurajări și îmbrățișări şi cea de-a 7-a ediție a „Caravanei Metropolis”!

Un festival născut din inimă

„Festivalul Inimilor”, sărbătoare a folclorului mondial, înseamnă prezenţa la Timişoara a celor mai cunoscute ansambluri folclorice din toată lumea, un motiv în plus de bucurie pentru iubitorii de folclor, dar și un puternic legământ față de patrimoniul cultural imaterial nu doar al României ci chiar cel mondial. La ediţia cu numărul 28 participă peste 30 ansambluri, formaţii şi grupuri folclorice din Argentina, Bulgaria, Columbia, Georgia, Portugalia, Republica Belarus, Spania, Puerto Rico, Polonia, Serbia, Turcia şi România. Spectacolele vor avea loc în Parcul Rozelor, Catedrala Ortodoxă Mitropolitană și Muzeul Satului Bănăţean. Va avea loc și parada portului popular cu defilare pe traseul: Catedrală-Operă-Catedrală-Parcul Rozelor. Programul complet al evenimentelor ce vor avea loc până pe 8 iulie poate fi găsit pe www.festivalulinimilor.ro.

Doamnele noastre, regine ale sportului

Pe 8 iulie doamnele și domnișoarele sunt invitate să participe la „Triatlonul Femeilor”, un eveniment sportiv presărat cu zâmbete, încurajări și îmbrățișări. „Ostilităţile” vor avea loc între orele 09.00 și 12.00 la Arena Aqua Sport. Aceste eveniment are scopul de a încuraja domnișoarele, doamnele, surorile, soțiile, mămicile și bunicile să facă mișcare și să se binedispună prin sport. Poate de multe ori v-ați intrebat: „cum ar fi să înot, să merg cu bicicleta sau să ies la o alergare?” Ei bine, acum veți avea ocazia să experimentați într-un cadru organizat toate cele 3 sporturi sub forma triatlonului.

Filmul se vede în parc

Cea de-a 7-a ediție a „Caravanei Metropolis” are loc anul acesta în perioada 3-29 iulie și va cuprinde mai multe orașe din România, aducând cele mai bune filme europene, proiectate în aer liber. Timișorenii sunt așteptați la proiecţii în Parcul Rozelor, între 24 și 29 iulie. Filmele vor fi proiectate de la orele 21.30, iar intrarea este liberă. Asociația Culturală Metropolis organizează anual, în sezonul cald, Caravana Metropolis-Cinema în aer liber, cel mai amplu eveniment de acest gen din România. Cele mai noi filme europene, premiate la festivalurile internaţionale, călătoresc în mai multe orașe din țară, împreună cu un echipament performant, un proiector digital mobil de 18 000 lumeni și un ecran gonflabil de 120mp.