Dan Byron | Două albume faine din luna iunie

 

 

Luna iunie a fost foarte bogată în lansări de muzică bună. Dacă aveți timp și chef, căutați Florence + The Machine, Jonathan Bree, John Coltrane (înregistrări din 1963 considerate pierdute), Roger Daltrey (74 de ani!) și românii Theory of Mind. Dar să revenim la oile noastre.


Nine Inch Nails – Bad Witch
Nine Inch Nails n-a fost niciodată o trupă de sine stătătoare, ci un pseudonim al lui Trent Reznor, producătorul nebun (și genial) care a pus Marylin Manson pe hartă. Bad Witch e mai degrabă un EP (doar 31 de minute) iar Reznor a pus aici ritmuri de twist sau de pop kitschos cu super distorsiuni și versuri cu probleme existențiale. Așa-zis-ul album are doar șase piese, dintre care două sunt instrumentale, dar jumătatea aia de oră contează mai mult decât multe albume duble. Îl declar albumul lunii.


Petra Acker & The Band – Never Been Better
Un The Band românesc cu valențe R&B, jazz și pop. Mi-au plăcut întotdeauna ambitusul androgin al Petrei, alura ei nomadă și ritmurile în jurul cărora se învârte. Nu mă miră că n-a ajuns prea departe la Vocea României, e un spectacol dedicat amatorilor iar miss Acker a trecut demult de această etapă. Două vorbe despre EP - abordarea e simplă și groovy, tehnica excelentă. M-a mișcat plăcerea de a cânta a Petrei, felul în care se joacă cu părțile vocale. Dacă ar fi după mine, asta aș da încontinuu pe radiourile comerciale. Audiție plăcută!