Tu ce faci într-o seară din cursul săptămânii? Hai la quiz!

 

Dacă se spune că ducem cu noi copilul care eram, atunci revenirea ideii de joc nu este deloc una nefondată. Cel mai vechi joc din lume, Senet, a fost găsit în jurul anului 3500 înaintea erei noastre. Iar dacă de ceva timp, pe plan mondial și local, jocurile de societate înregistrează o revenire puternică, astăzi nici serile de quiz nu se dau în lături de la a fi suveranii timpului liber.

Atât board game-urile, cât și serile de quiz sunt o fuziune interesantă între copilărie, creativitate, dezvoltarea abilităților strategice și de sinteză. Quiz-ul este pentru oamenii dinamici cu sete de cunoaștere, de viață. E pentru cei care vor să-și ateste cunoștințele și, de ce nu, să mai învețe câte ceva. Jocul are o dimensiune socială bine definită, aici participând oameni cu ambiții și mici orgolii, oameni care știu să ciocnească un pahar de vin după competiție.

Indiferent de locație, există câteva reguli stricte care nu trebuie încălcate:

  • fiecare echipă trebuie să aibă între 2-8 membri
  • pentru a te înscrie este necesară alegerea unui nume pentru echipă. El va fi trecut pe fiecare fișă de răspuns
  • nu este permisă utilizarea smartphone-urilor, a laptop-urilor sau a altor dispozitive similare pe parcursul jocului.

Seri de Quiz în Brașov

Jar - Jar Musik Quiz -  Luni de luni, de la ora 20.00 cu Vlad T. Copilu (Rock Fm)
Luni de luni, de la ora 20.00, se testează puterea neuronilor timp de 2 ore și 3 runde de întrebări cu răspuns scris, plus o rundă muzicală. Cunoștințele muzicale sunt puse la grele încercări: de la șlagăre și muzică hip hop din 2000, la coloane sonore ale serialelor ce se difuzează acum și multe, multe altele. Host, un adevărat entertainer cu acte în regulă al quiz-ului, este Vlad T. Copilu (Rock Fm).
Contribuția pentru participarea la Musik Quiz este 3 lei/ediție de către fiecare membru.

Deane’s Pub - The beer and knowledge - Miercuri de miercuri, de la ora 20.30 cu Bogdan Bărzescu
Miercuri de miercuri, de la ora 20.30, se testează cunoștințele de cultură generală timp de aproximativ 3 ore și 7 runde, toate pe proiector. Fiecare rundă are domeniul său. Contribuția pentru participarea la Pub Quiz e de 3 lei/ediție de către fiecare membru al unei echipe.
Sunt trei organizatori: Radu Coliban, Victor Antonoaie și dinamicul Bogdan Bărzescu, care este și gazda evenimentului. The beer and knowledge are deja 4 ani în Brașov, iar premiile sunt extrem de ispititoare.

Temple Pub&Grill - The pub quiz - Marți de marți, de la ora 19.00 cu Maximilian Radu Munteanu
Marți de marți, de la ora 19, se testează cunoștiințele de cultură generală timp de aproximativ 3 ore. Inegalabilul Maximilian Radu Munteanu vine și aici cu cea mai mare comunitate, care se numește The Pub Quiz. Dacă până acum i-ați întâlnit în Hockey Pub, acum sunt în Temple. Maximilian este promotorul quiz-ului din Brașov fiindcă acest quiz are loc de 8 ani în orașul nostru și este singurul în engleză.
Există 6 runde: imagini, knowledge, geografie/istorie, apoi a doua parte cu: sport, filme și muzică și bineînțeles runda specială. Poate cea mai frumoasă parte este că participanții nu-și fură căciulile fiind și motivați de cele mai tari premii ce constau (și) în excursii.

Mergeți neapărat la quiz! Atmosfera de acolo este atât de distractivă, încât numai cine a mers cel puțin o dată știe ce pierde.

 Anna Antal,
Redactor Zile și Nopți