Top 5 mituri frecvente despre alimentele sănătoase!

Trendul de a duce o viață sănătoasă e în plină ascensiune. Moda alimentației perfecte seduce tot mai mulți oameni cu sfaturi atrăgătoare, dar care de multe ori se bazează pe informații neverificate sau chiar false. Specialiștii spun că adevărul e unul simplu: ar trebui să fim atenți și la cât mâncăm, nu doar la ce mâncăm.

(#1) Freshurile de fructe nu sunt altceva decât apă cu zahăr din fructe. Tot ce au fructele mai bun se pierde: pulpa, fibrele și antioxidanții. De exemplu, ne e ușor să bem un fresh din 3-4 portocale, însă să le mâncăm dintr-o dată una câte una ar fi destul de dificil.

(#2) Deși iaurturile cu 0% grăsime sunt considerate ca fiind sănătoase, ele nu sunt totuși recomandate, pentru că în locul grăsimii se adaugă foarte mult amidon.

(#3) Mulți oameni consideră că zahărul brun e mai sănătos decât cel alb, dar de fapt el nu e altceva decât zahăr alb colorat. Experții pun semnul egalității între zahărul brun și cel alb.

(#4) Uleiul de măsline e foarte sănătos, dar îngrașă la fel de mult ca untura de porc.

(#5) Toată lumea fuge de pâine, dar pâinea integrală e unul dintre cele mai bune alimente, la fel ca fasolea boabe sau mazărea. Devin periculoase când sunt consumate fără măsură și la un moment nepotrivit.