City Causes - Manuale și cărți pentru nevăzători

În Sibiu există oficial aproape 2000 de nevăzători, dintre care puțin peste 200 sunt copii. Un profesor universitar care de la 34 de ani a rămas fără vedere s-a apucat să tipărească mai multe manuale și cărți pentru copiii nevăzători și nu numai.

Liviu Ittu a rămas la 34 de ani fără vedere, moment în care viața lui s-a schimbat radical și a decis că trebuie îi ajute pe ceilalți, înființând asociația “Vedem Împreună”. În 2014, Liviu a creat primul Abecedar cu litere cu caractere latine pentru nevăzători. Tot cu sprijinul lui, în 2017 copiii cu probleme de vedere au putut percepe o fotografie, prin proiectul asociației numit “Cartea Magică”. Și între timp a apărut și primul manual de matematică pentru nevăzători. “Am învăţat împreună literele, acum urmează matematica”, spunea Liviu Ittu, preşedintele Asociaţiei “Vedem Împreună”, cu ocazia lansării. Manualele sunt unele speciale, care costă chiar și 100 de euro bucata datorită tehnicilor deosebite de tipărire și se realizează numai la comandă. Până acum de ele se bucură copiii Şcoalii de Educaţie Incluzivă nr. 2.

Fiind proiecte costisitoare, Abecedarul a fost susținut de Fundaţia pentru Comunitate MOL România, iar manualul de matematică de Fundaţia “Autonom” din Piatra Neamţ și de Clubul Lions Brukenthal. Dacă vreți să sprijiniți aceste proiecte lăudabile, găsiți mai multe detalii pe pagina de facebook a Asociației ”Vedem Împreună” sau pe site-ul www.vedemimpreuna.ro.