Nou în oraș: Marhaba Arabic Restaurant

Astăzi facem o excursie în lumea arabă, adică cel puțin în componenta sa culinară, și vorbim despre Marhaba Arabic Restaurant, un local semi-nou (deschis doar de prin mai, dar cum n-am apucat să vă povestim nimic despre el îl considerăm și mai nou), plasat pe Calea Turzii.
Restaurantul aduce în Cluj bucătăria arabă autentică, având în meniu produse pregătite cu acele condimente și mirodenii tradiționale care le oferă un avantaj major față de alte restaurante de profil din oraș. La început, meniul te întâmpină cu o poveste, despre concept și chiar și nume: „Mar”= Dumnezeu și „Haba”= Iubire. Înveți ceva nou mergând la masă, ce lume nebună. Textul continuă cam așa: „Intrând în bucataria arabă, veche de mii de ani , descoperim că acoperă diverse varietăți regionale datorită răspândirii foarte largi, din Maroc și Tunisia, trecând prin Egipt, Peninsula Arabică și până în Irak și chiar Turcia. Acum vă invităm să degustați preparatele noastre fine, condimentele și mirodeniile specifice zonei cât și carnea proaspătă „halal” ținută în baițul special pentru carne, minimum 12 ore înainte de a fi gătită pe grill-ul cu cărbune.”
La Marhaba Arabic Restaurant chiar poți să descoperi ce înseamnă bucătăria arabă. Mâncarea e specială și se simte că e gătită după tradiție, iar mirodeniile cu care se lăudau mai sus o fac și super gustoasă. Meniul e variat și preparatele sunt gătite pe loc din ingrediente fresh, iar la capitolul dulciuri sunt efectiv magistrali. Musai să treceți pe la Marhaba!

Calea Turzii, Nr 86
www.facebook.com/Marhaba-Arabic-Restaurant