Ghid informal de supraviețuire pentru MOX

Fiind un copil născut și crescut în mijlocul unei lumi de beton, n-am prea multă experiență cu natura și am înțeles că plimbatu-n parc nu se pune. Dar anul trecut am fost la MOX, am stat 2 nopți în cort (prima dată, by the way) și mi-am dat seama cât de puține lucruri știam despre ce înseamnă să fii doar în natură. Fără comoditățile cu care mă obișnuisem. Totuși, am supraviețuit, am învățat niște lecții importante și merg și anul ăsta la MOX, doar că mai pregătită. Așa că vreau să te pregătesc și pe tine.


1. Niciodată nu ai prea multe șervețele la tine. Fă-ți bagajul cu atenție (n-o să stau să te învăț câte șosete îți trebuie pentru 3 zile și chestii din alea, bănuiesc că știi și tu deja). Dar nu uita să-ți iei mai multe pachete de șervețele la tine. La final, după ce ești sigur că ți-ai luat destule, mai adaugă 2-3, că o să-ți ceară și prietenii.


2. De mai multe ori pe zi/noapte o să ți se pară că auzi sau vezi un urs. Nu vezi, nu auzi, stai liniștit. Cel mai probabil e un alt participant de pe acolo care se distrează.


3. Cremă. Cu. Protecție. Solară. Chiar dacă în mod normal n-o folosești, fă o investiție acum. Nu știu care e faza cu soarele de la munte, dar eu am venit oleacă roșie de la MOX din 2017. Aplică de mai multe ori pe zi, după caz.


4. Aparent, insectele nu-s doar chestii enervante care mai apar, ocazional, prin casă. Ele chiar trăiesc în natură. Aparent e casa lor, sau ceva. Deci ori te împrietenești cu ele, ori te învelești în celofan și te rogi.


5. E greu să montezi un cort, așa că asigură-te că măcar unul din gașcă știe cum să facă asta. Și unde să monteze cortul, că-i nasol să dormi în pantă și e și mai nasol să realizezi că dormi în pantă abia a doua zi.


6. Vor fi mulți căței pe acolo. Nu, nu poți să-i iei pe toți acasă pentru că, și încearcă să-ți amintești asta și la fața locului, nu sunt ai tăi și sunt destul de sigură că-i ilegal să furi căței.


7. Dacă alegi să dai o tură prin zonă, ia un prieten cu tine. Așa nu vei fi singur când te pierzi.


8. Lanternă, nu te baza pe telefon. Ți se descarcă în prima seară când te chinui să dai și tu un check in și apoi suferi că nu-ți găsești cortul.


9. De fapt, uită de telefon că cel mai probabil n-ai semnal. Obișnuiește-te cu gândul că n-o să intrii pe net la MOX. Fă un test înainte, renunța 2-3 ore pe zi la net, să nu te lovească prea tare durerea asta la fața locului.


10. Obișnuiește-te de pe acum că 3 nopți de dormit în cort și distrat la MOX nu te transformă automat într-un expert de „extreme survival”. Mai ai de învățat. Serios, mai ai multe de învățat.


Dar du-te la MOX cu sufletul deschis și chef de distracție și e aproape garantat că experiența va fi una de succes. N-am să mint, o să ai câteva momente în care vei duce dorul dușului de acasă și a cafelei făcută pe loc de tine, dar trece rapid. Ai să vezi că anul viitor te duci iar, chiar cu mai puține preconcepții legate de insecte (hei, păianjenii nici n-au treabă cu tine dacă-i lași în pace, stai liniștit).
Gata, ești oficial pregătit, ne vedem la MOX!

12 - 15 iulie
Valea Drăganului
www.facebook.com/MusicOutdoorExperience