Funny în casa spânzuratului

A fost funny, cum se zice pe net și la coadă la bilete la Maluma, nespus de funny. Aproape o lună de zile cu fotbal pe televizor, mai mereu discuții puerile despre cartonașe, goluri, ofsaiduri și mai ales pe marginea sistemului video care nu te mai lasă nici măcar să savurezi scobitul în nas, unul dintre gesturile favorite ale bărbatului care ține cu Messi, Ronaldo și Ionescu de la Concordia Chiajna. Și bere, cea mai multă bere, dovada supremă fiind burta care ne va rămâne după sindrofia de la ruși. Vom rămâne, așadar, cu o sarcină deloc de neglijat. Bine că de plajă se va mai vorbi doar cu jumătate de gură, mâine-poimâine va veni octombrie... Iar la schi sau săniuș e voie și cu un pachet de colăcei.

Așadar, trece și Mondialul ăsta, diversiunea anului 2018, și ne vom gândi iarăși la salarii și alte venituri, la schimbatul nevestei și la importanța reconversiei profesionale. De fapt, e esențial să nu treci prin așa ceva, căci unde este mai bine dacă nu în acel birou din care ieși ca furtuna de gradul III după ce a plecat șeful acasă? Să ajungi în alt colectiv, să-i înveți fiecăruia apucăturile? Mai bine mergi direct în Iad, e mai cinstit, nu mai ai alte așteptări.

Unii, pe timpul Campionatului de la Moscova și Soci, au stat cu vigilența și pe Dragnea & Co și, culmea, chiar le place fotbalul. Cu alte cuvinte, dacă n-ai făcut-o în toiul partidelor din fosta Uniune Sovietică, n-ai de ales după. Trebuie să știi cum va bate vântul în țara ta și în deceniul următor. Funny? Hm. Parcă așa-i spuneam... Nu e doar un joc al cuvintelor, chiar mă tem să nu vorbesc despre funny în casa spânzuratului.

 

Dan Moțoc