La ce să cumperi bilete în perioada 6-14 iulie

 

1. Sicario 2: Day of the the Soldado la Cinema One: Preț: 21 lei – 34 lei

Forbes spune că Sicario 2 a câștigat aproape 23 milioane de dolari numai în primele cinci zile după lansare, fapt deloc surprinzător. Este cel mai vizionat film din vara acestui an.

Știm cu toții că există un război între carterurile de droguri rivale, cum știm și că guvernanții duc un război cu teroriștii și asasinii. Poate cele două sunt chiar interdependente. E vorba despre un război psiho-social care sfidează condiția umană și ne face să stăm pitiți, fricoși și neputincioși în fața forțelor modelatoare a puterii.

Filmul, care se concentrează exclusiv asupra războiului împotriva drogurilor care a escaladat  de-a lungul graniței între SUA și Mexic, surprinde excelent condițiile precare ale omului modern.
Matt Graver și fostul agent sub acoperire, Alejandro Gilick, sunt personaje centrale care, pentru a inflama conflictul actual, trec prin anumite întâmplări extraordinare (dar care par extrem de reale). Daune colaterale, răpiri, droguri și minciuni marca CIA.

Îl puteți vedea la Cinema One.
Recomand filmul, și îl recomand pe Benicio del Toro, care interpretează magistral.

2. Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră 2018- Preț: 20 lei

Este unul dintre cele mai vechi festivaluri de gen din Europa și, totodată, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Brașov. Întregul festival reprezintă o demonstrație de muzică susținută de invitați ce cunosc ritmul excelent al percuției.

Festivalul are loc la Sala Patria, între 10-14 iulie, cu invitați cum ar fi:  Alexandru Tomescu, Mario Hossen, Eliza Julia Fluder, Anton Niculescu,  Attila Pasztor, Andrei Licareţ și mulți alții.

Alexandru Tomescu a susținut peste 200 de concerte și recitaluri în 26 țări, iar din 2007 cântă  pe vioara Stradivarius, vioară ce i-a aparținut timp de 40 ani lui Ion Voicu și este considerată a fi unul dintre cele mai bine conservate instrumente Stradivarius.

Festivalul are loc la Sala Patria și costă 20 lei. Biletele se pot procura de la Sala Patria, strada Bulevardul 15 noiembrie, nr 50 A.

Anna Antal,
Redactor Zile și Nopți