Salut Timişoara | Castelani electrici, punk veteran și motoare tunate

 

 

Săptămâna trecută am început seria evadărilor timișorene în realitățile înconjurătoare începând un periplu pe la cele mai tari festivaluri organizate mai aproape sau mai departe de noi.

Oferta specială de vară sună numai bine, toate trendurile actuale din muzică sunt reprezentate, dar își au loc pe scenă și recapitulări pline de nostalgie ale playlisturilor din anii trecuți. Locurile în care se montează scenele sunt din cele mai diverse, neconvenționalul se poartă cam peste tot, deci plictiseala nu-și mai are locul pe niciunde.

Primul salt pe care îl facem va fi pe malul Mureșului, mai exact Periam Port, care va găzdui mult așteptatul festival "Rock la Mureș"! Ediția din acest an a festivalului va avea loc în perioada 13-14 iulie. Vor fi prezenți peste 25 de artiști naționali și internaționali pe cele cinci scene. Evenimentul promite 48 de ore cu muzică bună, pe toate gusturile. Va fi și un camping gratuit. Celebra trupă de punk The Exploited va fi cap de afiș.

Dacă nu o apucați spre Mureș puteți tura motoarele spre evenimentul "Slowride Transalpina Fest" (Baia de Fier-Gorj) care își propune să devină tradiție și să sărbătorească an de an prieteniile trainice cu mici, bere, motociclete custom, concerte rock, dar și folk (după miez de noapte, la focul de tabără), paradă moto și concursuri cu premii. Sunt invitați și așteptați la festival toți iubitorii de motociclete din țară și de peste hotare.

Schimbăm registrul și traseul pentru o vizită la "Electric Castle Festival" cu gazda sa, Castelul Banffy (18-22 iulie). Trupele confirmate pentru ediția de anul acesta sunt Damian Marley, Jessie J, London Grammar, Mura Masa, Richie Hawtin, Excision, Groove Armada (Dj Set), The Bloody Beetroots, St Germain, Nothing But Thieves, Son Lux, Tchami, Mum, Alison Wonderland, Digitalism, Bakermat, Dub Pistols, Little Big, Kensington, Elderbrook, Netsky, Valentino Khan, Quantic, JP Cooper, Wolf Alice, The Horrors, San Holo, Nastia, Fakear, High Contrast, Makoto, Krakota, London Elekricity, Northlane, Dubioza Kolektiv, Kris Kros Amsterdam, Subcarpați, Vița de Vie, OCS, Vunk, Class, Hospitality, Elrow, Guilty Pleasures, Hungarian Opera Orchestra.

Sună bine de tot, deci: cască, i-pod, acțiune!