Recomandările Zile și Nopți Timișoara 13 - 19 iulie 2018

 

 

Iată ce urmează să se întâmple prin oraș, în următoarea perioadă!

GĂRÂNA JAZZ
Gărâna, Poiana Lupului, 12-15 iulie, 11:00. Ediția a XXII-a a marelui Festival de Jazz de la Gărâna are loc în același loc, în satul dintre munți, găzduind patru zile de concerte și experiențe muzicale dedicate muzicii jazz. Printre invitați: Avishai Cohen, Raul Kusak, Stanley Clarke.

CĂLĂTOR PRIN TIMIȘOARA
Casa Adam Muller G., 13-19 iulie, 11:00. O expoziție colectivă ce reunește peste 80 de lucrări de pictură și grafică impresionante ale artiștilor plastici timișoreni, în colaborare cu colegi din Pecica, județul Arad. Un periplu inedit prin atmosfera urbană, colorat și expresiv.\

SCHIMBUL DE GARDĂ
Piața Libertății, Bastion, 14 iulie, 20:30. Centrul istoric readus la viață, prin evenimentul de schimbare de gardă: tineri îmbrăcați în uniforma militară de pe vremea prințului de Savoya defilează în uniforme de epocă la trecerea în revistă a Gărzii Cetății, cu dansuri celtice.

TROUBLEMAKERS
Ponton Casa Baraj, 14 iulie, 22:00. Publicul pus pe jar și în acest weekend cu „Trust the Troublemakers”: trei artiști mixează lângă lac, cu atitudinea consacrată a unui echipaj de duri, care trage în orice moment cu beat-uri murdare: Dirty Nano, Mademoiselle Sabah, Kay Ko.

TREI
Galeria Pygmalion, 16 iulie, 11:00. Trei artiști își reunesc lucrările. Printre ei, artist cu palmares internațional, Dan Erceanu împărtășește experiența sa de gravor și desenator de excelență, în cadrul expoziției despre Linie, în tuș și acril, scoasă la iveală în lemn.

BOARD-GAMES
Biblioteca Centrului Cultural German, 17 iulie, 11:00. O dimineață specială: jocuri de societate pentru copii: de la Monopoly la S.O.S. sau Obstgarten, învățând și câteva cuvinte în limba germană, într-un atelier cu atmosferă veselă, dedicat copiilor.

CARAVANA METROPOLIS
Parcul Rozelor, 17 iulie, 21:30. Filme de excepție, printre care „Cu drag, Van Gogh”, „Uciderea cerbului sacru” sau „Fără iubire”, toate nominalizate la Oscar sau Globul de Aur, câștigătoare și la festivaluri precum Cannes.