Top 5 evenimente în Timișoara 13 - 19 iulie 2018

 

 

5 recomandări din partea noastră!

1. O pagină de Istorie a religiilor. Muzeul Național al Banatului vă invită la expoziţia „INTERFERENȚE SPIRITUALE. De la zeii păgâni la creștinism”. Expoziția, care va fi deschisă la Bastionul Maria Theresia până la începutul lunii septembrie face parte din seria de evenimente culturale consacrate celebrării Centenarului Marii Uniri. Opaițe păgâne și creștine, statui de zei antici, obiecte de cult creștine și diverse piese ceramice și de metal cu simbolistică religioasă se numără printre exponatele acestei expoziții care dorește să reflecte sacralitatea obiectelor antice și universul spiritual politeist al strămoșilor noștri. Exponatele grupate pe câteva săli punctează cronologic o sinteză a creștinismului, a divinităților și fenomenelor religioase care au contribuit la dezvoltarea valorilor creștine de mai târziu și mai ales a simbolurilor prin care creștinii se recunoșteau între ei. 

2. Stand Up Comedy, ușor, de vară. Pe lângă berile aburite și cocktailurile înghețate, umorul este cel mai bun ingredient pentru a petrece o seară reușită de vară alături de prieteni, dușmanii nu au loc în filmul ăsta deși cu glumele îi poți lovi mai eficient decât cu..., alegeți voi cu ce. Dar să lăsăm noi eroii serilor de vară să ne comunice ce zic ei că au de spus: „Poate-i știi de la Iumor, Râzi ca Prostu’, Show de Seară, Ceva Mărunt, Popesco Show sau doar îi confunzi cu cineva. Oricum ar fi, Vio, Sergiu, Sorin, Toma și Cristi Popesco vin în #anturaj, luni 16 iulie de la ora 21.00. Vino cu 5 PRIETENI si veți fi 6 la masă”!!!

3. #anturaj-ul cu Direcția 5 e de bine. Una dintre cele mai longevive trupe pop-rock de la noi, vine în Timișoara pentru a susține un concert de zile mari, așa cum numai băieții de la Direcția 5 știu să facă. Playlistul lor conține o mulțime de piese care au stat în topuri pe cele mai înalte poziții. Melodiile lor sunt fredonate de diverse generații, însă orice întâlnire cu ei este unică, stilul lor de a concerta fiind unul aparte, interacțiunea cu publicul fiind totală. Concertul lor din 19 iulie, de la ora 21.00 va fi găzduit de Anturaj. Sunteți cu toții așteptați să cântați și să vă bucurați de o seară memorabilă alături de Direcția 5.

4. „Ceau, Cinema” te invită la premiere. Şase filme realizate de regizori din Bulgaria, Croaţia, Italia, Polonia, Slovacia şi Ucraina au fost selectate în competiţia celei de-a cincea ediţii a Festivalului „Ceau, Cinema!”, care va avea loc în perioada 19-22 iulie la Timişoara şi Gottlob. Cinci dintre cele şase filme care concurează pentru trofeul Ceau, Cinema! „Răzvan Georgescu” şi pentru Premiul Publicului vor fi proiectate în premieră în România. Două sunt realizate de tinere femei regizor. Competiţia „Ceau, Cinema!” a fost concepută să ofere un cadru de exprimare cineaştilor din ţările cu minorităţi tradiţionale în regiunea Banatului (Armenia, Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Germania, Israel, Italia, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina, Ungaria). Detalii pe www.ceaucinema.ro

5. Cine se mai urcă pe acoperiş. De data aceasta la apel se va răspunde cam aşa si se va auzi tare de tot: Daydreaming w/ Viken Arman on the Rooftop in Timişoara!!! Să fie gălăgie deci. Vom începe devreme, de pe la ora 16.00 şi ne vom desfăşura ca de obicei la Shopping City pe 13 şi 14 iulie. Va fi atmosferă de mare festival deoarece The Daydreaming este parte a festivalurilor de marcă Untold şi Neversea. Cu alte cuvinte vom avea şi marea dar şi Clujul pe acoperişul nostru special din Timişoara. Ne vedem acolo, sperăm să fiţi, ca şi noi, în mare formă.