Rețeta Săptămânii: Clătite americane cu fructe de pădure

Toată lumea iubește clătitele. Dulci sau sărate, cu gem, cu ciocolată, cu brânză. Sunt potrivite atât pentru micul dejun cât și pentru prânz sau cină. Iată cum faci clătite perfecte.

Când începeţi să preparaţi aluatul pentru clătite este bine să puneţi făina în formă de movilă într-un castron şi să faceţi în mijloc o adâncitură în care să puneţi ouăle. E important să procedaţi aşa, ca să evitaţi formarea de cocoloaşe: făina de pe margini va aluneca spre centru, va intra în contact cu ouăle şi se va umezi treptat.

Ingrediente: 150 g făină, 150 ml lapte, un ou, 2 ml esenţă de vanilie, 2 linguri oţet, 50 g unt, 50 g zahăr, un praf de sare, o linguriţă praf de copt, 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare:

Se amestecă oţetul cu laptele, iar făina  cu zahărul, praful de copt, bicarbonatul şi sarea, într-un bol separat. Peste acest amestec se pune oul şi se omogenizează.

Se adaugă untul care a fost topit, laptele şi se amesteca foarte bine până se omogenizează. Ar trebui să iasă un aluat lichid, dar mai gros decât cel folosit la clătitele româneşti. Se încinge tigaia cu foarte puţin ulei, se pune un polonic de aluat şi se lasă trei-patru minute pe fiecare parte. Se servesc cu orice gem sau dulceaţă.