Viscri - Satul în care te convingi că România e frumoasă!

Satul brașovean Viscri, devenit celebru după ce prințul Charles și-a cumpărat o proprietate în zonă, e unul dintre locurile care te face să spui fără nicio ezitare: ”România e frumoasă!”

O vizită aici e ca o întoarcere în timp, satul adăpostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești și case vechi, unele chiar de sute de ani. Biserica nu impresionează prin mărime, ci mai degrabă prin priveliștea pe care ți-o dezvăluie odată ce te urci în turn. Clădirea e înconjurată de ziduri de apărare, două turnuri, două bastioane, iar din 1999 face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

O vizită la Viscri nu e completă fără să te cazezi într-o căsuță țărănească. La Viscri nu există străzi și pensiunile nu au afișate niciun logo sau nume, numele lor e Viscri însoțit de numărul casei. Pofta de mâncare ți-o poți potoli la Restaurantul din Șură, deschis de doi tineri care au dat Capitala pe satul Viscri.

Nu-ți încheia vizita fără o plimbare prin sat! Dă o tură pe străzile satului, fă poze, stai de vorbă cu localnicii, vizitează casa de la numărul 263, casa unde stă prințul atunci când vine la Viscri, cumpără o pereche de șosete croșetate sau un borcan de dulceață, branduri cunoscute acum în toată lumea.