Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

„Cafea bună și ieftină -se poate așa ceva?” de Alexandra Crăciun

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „Cafea bună și ieftină -se poate așa ceva?” de Alexandra Crăciun Share „Cafea bună și ieftină -se poate așa ceva?” de Alexandra Crăciun


În drum spre facultate, trec mereu pe străduța aia mică pietonală pe lângă pârâul Morii. Adică Andrei Șaguna. Am convingerea că e o zonă cu super mult potențial, deocamdată neexploatat. Mi-ar plăcea ca primăria să ofere mai multă atenție zonei (inclusiv Piața Mihai Viteazu) pentru că, deși e un loc atât de aproape de centru, în continuare arată ca un bazar trist și neîngrijit.
Pe de altă parte, avem exemple în Cluj de locuri revitalizate prin contribuția inițiativelor private, festivaluri și afaceri care cresc străzi aproape uitate (vezi Potaissa cu festivalul de flori, vezi Eroilor – unde până acum 6-7 ani nu s-ar fi deschis veci un Cocotte la cum arăta strada). Și cu Andrei Șaguna mi se pare că-i aceeași poveste: avem nevoie de niște curajoși care să contribuie cu niște concepte faine și care să pornească valul. Și primul (după Moldovan) pare să fie acest Kups, despre care vă vorbesc azi.

„Cafea bună și ieftină -se poate așa ceva?” de Alexandra Crăciun
Kups e genul de loc în care aproape oricine își permite să bea o cafea. Asta-mi place la ei: că nu dai 12-13 lei pe un cappuccino (cum găsești prin locurile de specialitate – nu zic că nu-și merită prețul, doamne-fere, ci pur și simplu e „altă ligă”), dar totuși ai parte de o cafea decentă și preparată corect. E o cafenea super micuță și cu un design simpatic dar nu genul în care să petreci mult timp. Iei cafeaua și te bucuri de ea pe drum. Așa cum fac și eu de fiecare dată 🙂
Oamenii sunt foarte pregătiți într-ale cafelei, boabele magice sunt prăjite de băieții de la Hot Pipes. Și, mai nou, conceptul pare să fi trecut și granițele micului nostru orășel, lansându-se în capitală (avem Marty în capitală, Narcoffee, Salad Box, Kups – me proud of Cluj).
Ce-mi place la ei? Onestitatea. Nu îți setează așteptări greșite și nu promit mai mult decât pot duce. Îmi place că-s accesibili ca preț și cred că nișa asta e încă neacoperită de antreprenori. Așadar, nu uitați, Kups, Andrei Șaguna 20.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută