Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

CAFEGIU DE BRAȘOV cu Mugur Tureschi, Croitoria de Cafea

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii CAFEGIU DE BRAȘOV cu Mugur Tureschi, Croitoria de Cafea Share CAFEGIU DE BRAȘOV cu Mugur Tureschi, Croitoria de Cafea


 

Atunci când nu gătește, Mugur Tureschi se gândește, cu siguranță, la ce urmează să gătească. Totuși, în restul timpului, el poate fi găsit fie la Nola, pe Hans Benkner 6, fie la Croitoria de Cafea, pe Iuliu Maniu 17, acolo unde prăjește cafea, face poze diferite de ce ai văzut la alte cafenele și își întâmpină clienții cu mere bio, cu o floare, cu un zâmbet.

De unde pasiunea pentru cafea?

Pentru că îmi place să gătesc, iar cafeaua e un aliment. Să o prăjesc, să o prepar după aceea e ca și cum aș face de mâncare.

De când și de unde pasiunea pentru cafea?

Din 2014 pentru cafeaua de specialitate. Dar altfel, când eram în grupa mijlocie, bunica mea îmi punea la mine cafea la ibric în loc de ceai, iar asta se întâmpla destul de des. Iar în școala generală îmi făceam eu cafea la ibric.

Urma să te întreb când ți-ai făcut tu prima cafea, dacă ții minte încercările.

La ibric, nu mai știu când, dar sigur eram foarte mic.

Unde ai băut cea mai bună cafea din viața ta? Sau cafeaua pe care o vei ține minte toată viața?

Până acum, la Helsinki, un cold brew de Kenya. Nu pot să zic că era cea mai bună, dar pe aceea am ținut-o minte. Un prieten mi-a adus, când a venit din Panama, o Gheisha de la ferma La Esmeralda, una dintre cele mai scumpe cafele din lume, și-ntr-adevăr a fost bună.

Spune-ne o întâmplare ciudată, amuzantă de care ai avut parte.

Având în vedere că e „Croitoria de cafea”, a sunat odată o învățătoare să îi facem douăzeci de uniforme pentru elevi.

Cum trebuie să fie cafeaua ideală pentru tine?

O cafea bună trebuie să fie prăjită corect, nu arsă, nu prea puțin prăjită, să nu aibă defecte, să nu fie râncedă sau prea uscată. Esențial e că trebuie să te surprindă, să fie ceva nou. Cafele bune tot bem, dar rar dăm de cafele care surprind.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută