Salut Bucureşti | În august, fugim din București

 

 

Începem luna în forță, cu o nouă ediție a Rockstatd Extreme Fest, sărbătoarea verii în materie de metale grele și alte ustensile rockerești supărate. Între 2 și 5 august, Râșnovul va fi gazda unei invazii de hevy, death, extreme, power metal printre capetele de afiș numărându-se W.A.S.P., Obituary, In Flames, Converge, Septicflesh, Dying Fetus, Enslaved, Brujeria sau Amorphis. Ca de obicei, nu există bilete separate pe zile, ci doar abonament pe întreaga durată a festivalului. (bilete.ro)

În weekendul 3-5 are loc și a zecea ediție a Muscel Cloverfest, sărbătoarea anuală a iubitorilor de munte, drumeții și muzică bună. Din program, open mike, diverse expoziții și ateliere, plus concertele care nu trebuie ratate: SINOPTIK (Ucraina), Cardinal, Corbu, Cats in the Rain (vineri, 3 august) și Moon Museum, Lexem, Breathelast, Duo Tzoui-Ka (Franța), Cod Roșu (sâmbătă, 4 august). Donația minimă recomandată este 100 lei, copiii au intrare liberă (până în 14 ani) iar liceenii (14-18 ani) beneficiază de o reducere de 25%. (cloverfest.com)

Puțin mai încolo, domeniul Știrbey din Buftea preia ștafeta cu o nouă ediție a Summer Well, în timp ce în weekendul 17-19 iubitorii de muzici bune se vor împărți în două grupuri de lucru, astfel – primul grup va lua calea Apusenilor, către Smida Jazz 2018 (cu un afiș excelent, detalii pe smidajaz.ro), în timp ce al doilea grup va efectua un desant artistic pe domeniul Teleki, în Gornești, Mureș, pentru o ediție magică a Awake Festival. (awakefestival.ro)