City Life | Ce facem în oraș 3 - 9 august 2018

 

 

Pentru că tot a început luna vacanțelor, o destinație inedită ar putea fi chiar Bucureștiul - un oraș vibrant, în continuă schimbare, ce ne oferă întotdeauna motive bune pentru a porni în explorare. Săptămâna aceasta putem descoperi sonorități deosebite, culturi diferite și locuri de distracție sau de petrecere a timpului liber în tihnă la îndemână, „răsărite” în mijlocul orașului.

Festivalului Strada Armenească 2018

Între 3 și 5 august, Cartierul Armenesc devine centrul bunei dispoziții la a V-a ediție a Festivalului Strada Armenească. Evenimentul se adresează tuturor celor interesați de cultura, tradițiile și spiritul armenesc, venind cu un program foarte diversificat ce cuprinde concerte de muzică tradițională și modernă, dansuri, spectacole de teatru, expoziții de fotografie, gastronomie, ateliere de caligrafie și nu numai. Pe scena festivalului vor urca: Irina Rimeș, Mihai Mărgineanu, Corina Chiriac, Yerevand M Jazz Quartet, Bucharest Klezmer Band & Maia Morgenstern, Miko & Crew, ansamblurile Hayakaghak, Kymata, Asteria, Haverim, Vartavar și L’Allodola, trupa de teatru RAMPA și alții. Intrarea este liberă.

Zola Jesus

Pe 9 august, în clubul Control vine artista americană Zola Jesus. Născută Nicole Hummel, Zola își atribuie și numele Nika Roza Danilova, în virtutea rădăcinilor rusești pe care le pretinde. A debutat în 2006 și este cunoscută ca producătoare și cantautoare, genul abordat fiind o combinație de muzică electronică, industrială, clasică și goth. – ora 21:00, bilet: 50 de lei.

Persona

Duminică, 5 august, de la ora 18, la Unteatru se joacă „Persona”, după un film de Ingmar Bergman. Este un spectacol de cinema pe scenă care își propune să unească, într-un mod inedit, cele două arte prin care a creat și s-a exprimat Ingmar Bergman: teatrul și filmul. Regia: Peter Kerek, scenografia: Iuliana Vîlsan, distribuția: Alina Berzunțeanu, Emilia Bebu.
Bilet: 40 de lei.

Coma

Coma cântă pe 9 august pe terasa Expirat Halele Carol. Concertul face parte din seria Backyard Acoustic Season, platformă care a dezvoltat conceptul de concerte acustice pe timp de vară în spații urbane alternative din București, anul acesta aducând pe scena Expirat unele dintre cele mai importante trupe autohtone. – ora 19, bilete: 50 de lei (în avans), 60 de lei (la intrare).