Zola Jesus – live, în premieră la București!

Artista americană Zola Jesus, una din cele mai interesante prezențe pe scena dark wave, concertează pentru prima dată la București, joi 9 august, după ora 21, la Control Club, în cadrul turneului de promovare a noului album, Okovi. Biletele sunt disponibile online, pe Eventbook.ro.

De origine rusă, Nika Roza Danilova cântă sub pseudonimul Zola Jesus din 2008 și are la activ cinci albume de studio. Sound-ul său combină elemente electronice, industrial, goth, dar și influențe din muzica clasică.

Cu versurile sale sumbre și imaginea de prințesă goth, Zola Jesus a atras comparații cu Lisa Gerrard (Dead Can Dance), Elizabeth Fraser (Cocteau Twins), dar și cu Joy Division sau Kate Bush.

Pentru lucrul la cel mai recent album, Okovi (Sacred Bones Records, 2017), Nika Danilova s-a retras în pădurile Wisconsin-ului natal, compunând alături de producătorul Alex DeGroot, membru de bază al trupei sale live, 11 piese cu o puternică linie electronică și un sound greu, întunecat, o meditație profundă despre pierdere și reconciliere.

Okovi este inspirat de întoarcerea la propriile rădăcini și de câteva traume personale. Numele albumului este un cuvânt slav ce semnifică lanțuri, cătușe. Cu toții suntem încătușați de ceva – de viață, de moarte, de corpurile și mințile noastre, de boli sau de alți oameni”, spune Danilova. „Acest disc este un instantaneu extrem de personal despre pierdere, reconciliere, dar și despre lanțurile care ne țin legați de legile neiertătoare ale naturii.”

www.zolajesus.com 

Okovi showcases the searing, fully-formed music of Nika Danilova, an album of close personal experiences rendered into urgent goth-pop songs as emotional as they are necessary. – Pitchfork

Another excellent record that once again showcases a unique and powerful voice. – Drowned in Sound

Danilova’s vocal performance momentarily recalls darker and more secretive Sia songs. - Spin

Concertul Zola Jesus de la București este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay.

Facebook event.

Biletele pot fi achiziționate la prețul de 50 de lei, online prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și locațiile partenere Eventbook.