Dovlecei cu parmezan la cuptor

Ingrediente:

4 dovlecel, tăiat în patru pe lungime
1/2 ceașcă parmezan ras
1/2 linguriță cimbru uscat
1/2 linguriță oregano uscat
1/2 linguriță busuioc uscat
1/4 linguriță praf de usturoi
sare Kosher și piper negru proaspăt măcinat, după gust
2 linguri ulei de măsline
2 linguri frunze de pătrunjel proaspăt tocate

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzește la 190 de grade C. Într-un bol mic se combină parmezanul, cimbrul, oregano, busuiocul, praful de usturoi, sarea și piperul, după gust. Dovleceii se taie în patru pe lungime și se aranjează pe o plasă sau o foaie de copt. Se stropesc cu ulei de măsline și se presară cu amestecul de parmezan. Dovleceii se coc în cuptor, până se înmoaie, aproximativ 15 minute.
Ultimele 5 minute porniți funcția grill și dovleceii se vor rumeni. Dovleceii se aranjeaza pe un platou si se servesc imediat.