Amural | Festivalul cu cele mai multe proiecții vizuale simultane din țară

 


Amural, festivalul ce transformă zidurile și pădurile Brașovului într-o galerie de lucrări vizuale, muzicale și digitale, va avea, pentru a patra oară, un rol catalizator în dezvoltarea artistică a orașului.
Nu vă dezvăluim nici un secret al dezvoltării vreunei percepții extra-senzoriale, ci vă invităm la un festival de natură polivalentă ce promite un program cultural foarte atractiv. Evenimentele se vor desfășura timp de 4 zile (23-26 august), iar tema ediției din acest an este foaia A4 și infinitele posibilități pe care aceasta le oferă. Festivalul este o inițiativă privată a unui grup de oameni creativi, originari din Brașov. Aici veți găsi un interviu din anul 2016 cu unul dintre organizatori.


Spațiile provocatoare pentru artiști sunt: Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Cinematograful Popular, Bastionul Graft, Turnul Măcelarilor, Turnul Alb, Turnul Negru și strada Fabricii. Numărul invitaților depășește 100. Printre aceștia se numără cunoscutul fotograf și autor Cosmin Bumbuț, DJ Vygo și Andrei Ciubuc. Tot în cadrul acestui festival vizual va avea loc o proiecție de film intitulată Nick Cave - Stranger in a Stranger Land, concerte jazz și visual poetry.


Pentru evenimentele de la scena găzduită de Turnul Negru este nevoie de bilet, dar evenimentele de la scena Cinema Popular sunt cu intrare liberă. Biletele pentru concerte pot fi deja achiziționate.


Ce este? Festival vizual
De ce să mergi? Fiindcă are cele mai multe proiecții vizuale simultane din țară și o listă de 100 de artiști.
Ce este inedit? Cel mai puternic proiector (15.000 lumeni laser), cea mai nouă şi mai bună tehnologie de proiecţie, care va lumina Turnul Alb. Fortificațile se deschid în mod exclusiv pentru acest festival.


 


Anna Antal