Weekend cu Jazz, film și concert pe lac 10-11 august 2018

În august e liniște – online și offline. În august nu se întâmplă nimic, spun majoritatea oamenilor care aleg terasa cu bere și nici măcar nu clipesc când în Piața Sfatului începe un flashmob sau când tineri voluntari plini de entuziasm împart fluturași prin care anunță niște evenimente interesante, experimentale sau nu, în spații neconvenționale sau nu.

Însă în august e vreme de toate, dacă vreți să ne credeți pe cuvânt. În august poți să îți iei concediu și să rezervi o zi pentru a-ți face planuri care să includă și ieșitul din casă pentru mers și-n alte locuri, nu numai la restaurantele bifate-n șir indian, zi după zi. Promitem că dați de ceva super-interesant în cele mai neașteptate „văgăuni” aparente. Trust us, noi testăm tot!

JAZZ & FOOD: Sound of Summer Session No. 4, vineri de la ora 20:00

O combinație cel puțin interesantă: jazzul celor de la Fashion Band și mâncarea delicioasă a Chef-ului Baki Florin. În fiecare vineri, pe timp de vară, localul Adaggio dă startul evenimentului muzicalo-gastronomic la ora 20. Acorduri de vară, în completarea armoniei din farfurie – recomandăm meniul de degustare, o călătorie culinară prin întreaga țară ce vine alături de povestea fiecărui element din farfurie, poveste pe care ți-o spune chiar Chef Baki. Dacă vrei să ne afli recomandările culinare legate de tot ce iese din bucătăria Adaggio, urmărește și secțiunea noastră de CityFood din revistă, unde îți spunem în detaliu despre preparatele lor. Tu să mergi cu poftă de mâncare și chef de muzică bună. Rezervări și informații la numărul de telefon 0760 299 222.

FILM: Un pas în urma serafimilor - Vineri 10 august ora 20

Pe 10 august, mergi la Cinemateca Patria să vezi sau să revezi un film bun, românesc, nou, controversat, „Un pas în urma serafimilor”. De la ora 20, contra unui bilet la simbolicul preț de 10 lei. Lungmetrajul regizat de Daniel Sandu a primit la cea de-a 12-a ediţie a galei premiilor Gopo cele mai multe trofee, 9: „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun actor într-un rol principal”.

MUZICĂ: Concert pe lac @Bran

Pe 11 august, de la 20, în Bran are loc al doilea concert de pe lac, organizat de Restaurantul Casa de Ceai și desfășurat pe str. General Traian Moșoiu 24, pe insula lacului mare din Parcul Regal. Cântecele Mariei Tănase, interpretate de Alexandra Fits, degustare de vin și brânzeturi, festin culinar, dar și băuturi fine. Biletul costă 80 de lei. Detalii și rezervări la telefon: 0749.121.120.

KARAOKE: 1 Shot 4 The Voice pe 14 august, de la 22.30

Prietenii de la Deane’s au relansat seara de karaoke, unde promit să ne bucurăm împreună de glasuri suave și că vom zâmbi ascultând voci mai putin duioase, pe cele ale unor curajoșilor. Pe 14 august, de la 22.30, moderatorii Simona și Vlad comentează cu eleganță toate prestațiile și încurajează audiența să urce pe scenă! În Deane's, vocea are farmec: 0734 010 203. Pe Republicii, nr. 19.