EKO 2018 - Campionatul European Kendama | Campionul mondial Kendama 2018, Nick Gallagher, vine în România

Anul acesta, România va găzdui pentru prima dată în istorie sa EKO - Campionatul European de Kendama (European Kendama Open 2018), eveniment-concurs organizat în perioada 7-9 septembrie la Caro Hotel Club din București (Bulevardul Barbu Văcărescu 164 A).

Nume grele din industrie și-au anuntat deja prezența la eveniment, începand cu Nick Gallagher, campion mondial în 2018,  Bryson Lee, campion mondial în 2016 (reprezentand Sweets Kendamas) si Bonz Atron, campion în 2014 și campion mondial Freeystyle în 2017 (reprezentant al Krom Kendama). Cei trei kendamiști vor face cu siguranță show la ediția din acest an a evenimentului ce are deja o tradiție de 10 ani.

Din partea Kendama USA va veni Joris Schweppe, campionul Olandei, în vreme ce Liad Kotlarker, locul trei la campionatul mondial de Kendama în 2017, va reprezenta Kendama Israel.

Invitații speciali ai evenimentului vor face demo-uri în fața publicului-spectator, vor asigura jurizarea concursului și, de asemenea, vor face fotografii și vor da autografe pasionaților de kendama.

Editia EKO din acest an este organizată de Echipa EKO: Jakub Zahumensky, Maico Piezas-Simm, Dario Patti, Dongo Ionuț (Oase), Alfred Ionuț (Alpha) și Depozitul Kendama (Sergiu Tușa).

Cunoscuții kendamiști Oase și Alpha, reprezentanți de seamă ai Sweets Kendamas România, vor fi gazdele evenimentului la care sunt așteptați peste 2.000 de participanți.

Pe lângă campionii kendama europeni, pe parcursul celor 3 zile de eveniment o mulțime de competitori de pe tot continentul, dar și oaspeți speciali din comunitățile kendama din toată lumea, alături de reprezentanți ai celor mai mari companii de kendama, își vor “da întâlnire” la Caro Hotel Club din București.

Categorii

Cele patru categorii din concurs vor fi: Începatori (Trick Ladder), Intermediari (Speed Ladder), Avansați (Speed Ladder), Profesioniști (Competiție Knockout).

Alte competiții cuprinse în Campionat: Freestyle, Gloken Style Cup, Mini-Jocuri, Tombolă.

Mai multe detalii despre tricklist-urile la toate categoriile EKO 2018 găsiți AICI, la categoria Competitions.

Cui se adreseaza EKO?

Competițiile kendama sunt deschise pentru toate vârstele, băieți și fete. Majoritatea jucătorilor de kendama din Europa au vârste cuprinse între 15 și 35 ani, în timp ce comunitatea kendama din România este formată din jucători mai tineri, cu vârste între 7 și 30 ani, dar majoritatea sunt copii sub 18 ani.

Totodata, EKO 2018 se adresează și tuturor companiilor de kendama, care sunt invitate să își vândă produsele în standul propriu. Evenimentul va include o zonă special amenajată pentru mâncare și băuturi, dar și o zonă urbană, dedicată companiilor consacrate de cultură urbană.

Istoric EKO

Campionatul European de Kendama - European Kendama Open (E.K.O) se organizează anual, oferind titlul de „Campion European Kendama” celui mai bun jucător european din competiție. Are mai multe categorii de concurs, iar titlul de campion se acordă la secțiunea Pro Knockout.

Începând cu anul 2010, titlurile naționale europene au fost acordate și celui mai bun jucător care concurează din fiecare țară care nu are deja propriul său concurs național de kendama. E.K.O. a fost fondat de Void, în numele Asociației Britanice de Kendama. Void a condus E.K.O până în 2016 când s-a format o nouă echipă.

Anul trecut EKO a avut loc în Polonia, reunind 32 participanți, 31 competitori din 13 țări.

Despre îndragita Kendama

Kendama, formata din Ken (sabie) și Tama (bila) legate de către un fir numit ito, este un joc de îndemânare tradițional japonez, însă stilul modern de joc kendama este influențat de o varietate largă de alte abilități, incluzand yo-yo, diabolo și jonglerie.

Astazi, kendama este un joc popular în multe părti ale lumii. Kendama este în mod special îndrăgită în Japonia, unde se organizează turneuri naționale și unde angajatorii japonezi recunosc aplicanții care au atins cele mai înalte ierarhii ‘dan’ drept “potentiali angajați perseverenți, răbdători și hotărâți”.
 
România are una dintre cele mai mari comunități kendama din lume, comunitate care a crescut în ultimii trei ani. Depozitul Kendama a fost parte a acestei creșteri, adaugandu-și în palmares concursuri și noi modele kendama în magazin.
 
Despre organizatori
 
EKO-Campionatul European de Kendama (European Kendama Open 2018) este organizat anul acesta de DEPOZITUL KENDAMA și Sweets Kendamas România, în colaborare cu echipă EKO.
 
DEPOZITUL KENDAMA aduce în România cele mai noi modele de la cele mai cunoscute și renumite companii de Kendama din întreaga lume.
 
Sweets Kendamas este una dintre cele mai importante companii de kendama din lume.

Mai multe detalii legate de eveniment găsiți pe site-ul sweetskendamas.ro.