Baza Sportivă Olimpia | Turneul Internațional de Tenis Masculin Selgros Cup Brașov

 


 


 


Turneul Internațional de Tenis Masculin Selgros Cup Brașov este găzduit de Baza Sportivă Olimpia, în perioada 31 august -  9 septembrie.  În ultimii ani, această platformă sportivă nu a mai avut deloc evenimente. Turneul este organizat de Federația Română de Tenis (FRT), în parteneriat cu Consiliul Județean Brașov. Premiile sunt în valoare de 15.000 de euro și vor fi asigurate de FRT împreună cu sponsorii, iar Consiliul Judeţean Braşov va asigura o parte din finanţare, respectiv suma de 31.035 de lei, în special pentru cheltuielile legate de masa și cazarea arbitrilor. Suma a fost aprobată în şedinţa de îndată convocată joi de preşedintele CJ Brașov, Adrian Veștea. 


Acesta a adăugat: „Foarte mulți tenismeni s-au ridicat de la Brașov. Astfel am considerat de cuviință să le oferim șansa de a-i vedea în diverse competiții, mai mici, în municipiul Brașov, pe mulți dintre viitorii reprezentanți ai României la Cupa Davis sau în alte competiții internaționale. Pentru acest turneu la Baza Olimpia, pe lângă suma pusă la dispoziție de FRT am considerat necesar să venim și noi cu o contribuție pe partea de susținere a arbitrajului. Sper ca pe viitor să avem cât mai multe competiții la Brașov”.


Turneul de tenis de la Olimpia a fost organizat pentru prima dată în 1996, iar ulterior acesta s-a extins la nivel internațional. După ultima ediție, care a avut loc acum patru ani, Baza Sportivă Olimpia s-a închis.