Cerbul de Aur 2018 | Gigliola Cinquetti revine pe scena festivalului

 


Printre cunoscuții invitați, trebuie să vă spunem că șapte personalități vor decide câştigătorii ediţiei din acest an a Festivalului Cerbul de Aur. Artiştii vor juriza prestaţia celor 18 participanți în zilele de concurs ale evenimentului – 30 și 31 august - şi vor alege câştigătorii.


Patru dintre jurați vor avea un dublu rol la Cerbul de Aur, aici apare și povestea cântăreței Gigliola Cinquetti, povestea celei care va susține un recital în prima seară a evenimentului. De-a lungul unei cariere ce se întinde pe mai bine de șase decenii, Gigliola Cinquetti este primul artist italian distins cu trofeul Eurovision, în anul 1964. Originară din Verona, orașul devenit celebru datorită operei tragice Romeo și Julieta, artista a cântat în opt limbi, muzica sa cunoscându-se în peste 129 de țări.


Cântăreața a participat în calitate de invitat special și la Cerbul de Aur din anul 1969- festivalul fiind atunci abia la a doua ediție. La finalul articolului veți vedea o parte dintr-o filmare specială pentru Televiziunea Română.


Cine este? Gigliola Cinquetti, primul artist italian distins cu trofeul Eurovision și invitat special al Cerbului de Aur ce a avut loc în 1969.
De ce să mergi? Pentru că va fi o atmosferă aniversară, de Centenar, și pentru că veți remarca artiști de nișă. 
Ce e inedit? Se reia după 9 ani și poartă semnătura orașului nostru.


Anna Antal